ekonomi ile falan değil ahlaksızlıkla mücadele ediyoruz.

baskül için pil alıyorum bilgisayarcıdan 6 liraya alıyorum geçen ay 30 lira dedi. çok değil mi dedim abi alma dedi sen almadıkça zam geliyor malım değerleniyor dedi. haklı kardeşimiz dedim 30 liraya aldım. marka sony.
geçen hafta şok markette 3 adet duracell 3264 numaralı pil 18 lira yani yine 6 lira. sony marka 3 lü aynı numaralı pil yunus markette 15 lira adet 5 lira.
şimdi problem ekonomi ise bu adamlar zararına mı satıyor.

süt alıyorum her gün 5-6 lira olduğu dönemlerde peçete 1.25 idi bu ikiliyi de sıklıkla alırım. arkadaşlar birisi bana peçete ile 1 litre sütün aynı fiyat olmasını hiç bir ekonomik veri ile açıklayamaz sen sütsün sen peçetesin nasıl aynı rakama boy gösterebilirsin.

onlarca örneğin var misafirim geldi yemeğe gittik yedik içtik akşam eve dönerken evden bazlama istediler 37 liraya aldım. birisi bana etli ekmeğin 45 lira bazlamanın 37 lira olmasının ekonomik bir mantıklar ne olur açıklasın =)

akü aldım geçen ay yetkili bayiden 1700 lira benim akü düşülmüş halde. burası resmi bayi taktırdık yolumuza baktık. şeytan işte yahu dedi internetten bir bak fiyatlara. uyduk şeytana baktık inci akü yine resmi satış bayisi 1400 lira ve daha benim akü de 200 düşecek 1200 liraya gelecek akü. aynı akü aynı ürün aynı firma. arada bana giren 700 liraya hiç bir ekonomik model açıklayamaz.

vallahi billahi ahlaksızlıktan öleceğiz para problem değil çözülür de bu ahlaksızlık çözülmez.