Ayıplı hizmet, örnek olarak bir hosting alırım, firmanın hatası nedeniyle tüm verilerim silinir ve mağduriyet oluşur. Burada ************** yoktur, ayıplı hizmet sonucu uğranılan zarar vardır. Ama sanırım siz bu konuyu tam olarak takip etmediğiniz için böyle bir yorumda bulunmuşsunuz. Ortada ticari bir anlaşmazlık da söz konusu değil.
Hocam konuyu takip ettim.
Bu firma hakkında defalarca uyarılar yapıldı.
Patlamadan önce yine bir uyarı yapıldı. Satın aldığım bir sitenin domaini buradaydı.
Panele ulaşılamama, transfer yapılamama gibi sorunlar vardı.
Ben hemen domainimi godaddy e taşıdım, bir kaç ay sonra da olay patladı.
Burada dol@ndırma falan yok.
Bedava cloud sunuclar üzerinde domain alma yöntemi bulmuşlar, bu yöntemle de çok ucuza domain satmışlar.
Satılan domainlerin bir çoğu bir kaç sene çalıştı, bu firmadan defalarca domain alan, domain yenileyen domain transfer eden insanlar var.
DOL@NDIRICILIK suçunun unsurlarından bir kasttır.
Yani bu adamların bilinçli bir şekilde hizmet vermeyecekleri halde para tahsil etmeleri gerekirdi.
Bu olayda yaşanan durum aynen dediğiniz gibi hosting patlaması gibi.
Firma hizmet aldığı cloud servisleri ile anlaşmazlık yaşadığı için müşterilerine hizmet veremez hale gelmiş.
Firma aslında müşterilerini değil bedavadan ya da düşük rakamlara hizmet aldığı servis sağlayıcıları dol@ndırmış sayılabilir.
Burada domainleri bedava alıp parayla satması bir dol@ndırıcılık türü falan değildir.
Yani savcılığa suç duyurusunda bulunan arkadaşların bir sonuç alması mümkün değil çünkü bu firma bir kaç sene bu şekilde sorunsuz hizmet vermiş.
Burada ticari olarak uğranılan zararın tazmin edilmesi dışında mahkemeden istenebilecek bir konu yok.