andro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bankalar şüpheli gördükleri hesaplar için bu tarz blokeler uygulayabilir fakat bu demek değildir ki banka sizi vergi dairesine bildirdi. Endişe etmeye gerek yok fakat mevcut durumunuzu sürdürürseniz ve denetime takılırsanız son 5 yıla dönük hesabınıza giren her kuruş için kdv + gelir vergisi ve usulsüzlük cezası kesilir. Memurlara da "ama aslında ben bi 10 liradan sadece 1 tl kazandım" şeklinde de anlatamazsınız durumu. Her giren tutar kazanç olarak görülür ve binlerce liralık vergi cezasıyla karşılaşırsınız. Örnekleri çokca var forumda. Eğer düzenli ve yasal bir kazanç ise bir mali müşavir ile görüşmenizde ve şahıs şirketi kurup, işinize fatura keserek devam etmenize fayda var.
Genç girişimci desteğini araştırdım fakat şöyle sıkıntı var bana gelen 10bin tl paranın %70-80 miktarını kredi kartımdan google adsden çekim yaptıyorum. Yani hesabıma girecek her 10bin tl için gelir durumu uygulanırsa vergi ödemem gerekirse zor duruma düşerim. 10bin tlden 1bin tl karım oluyor. Bu yüzden şahıs şirketi mantıklı mı tam emin değilim