2004 yılından beri (2 yıl ara vermiştim) bu işle ilgileniyorum. hatta bayadır boştu akvaryum bu akşam temizledim ve yeni dış filtre aldım. Japon balığı tüm yeni başlayanların, başlangıç noktasıdır.

- Eğer kocaman balık olsun pisliği önemli değil büyük olsun ama zahmeti olmasın diyorsanız KOİ JAPON BALIĞI alabilirsiniz, her koşula ayak uydurur sıcak soğuk farketmez
- Diğer japon balıklarının da çok çeşidi var ASTRONOT gibi
- İçi dolu olsun çok olsun o kadar olsun ki "anne babayı bir yere kapatayım" LEPİSTES
- Yine büyük olsun ihtişamlı olsun diyorsanız köpek balığı (bakımı zor)
- sakin olsun görsellik olsun diyorsanız SAMURAİ (SAMURAY)
- bakım önemli değil uğraşırım diyorsanız MELEK
- şimdi gelelim benim favorime ve yıllardır beslediğim cins CICHLED. genelde MALAWI serisi besliyorum. İhtişamın daniskası AHLİ, kolay yumurta ve sakin bir o kadar da hırçın SARI PRENSES, yanına mükemmel gidecek YUNUS veeee FRANTOZA son yazdığımın bakımı da zor beslemesi de. Ahli ilk başta zor gelebilir 1 erkeğe 4-5 dişi yeter tek olursa dövüyor öldürüyor, yunustan şimdiye kadar yumurta alamadım ama sarı prensesten o kadar çok yavru aldım ki artık ticaretini yapmaya başlamıştım, yavru verip yem alıyordum o kadar.

İstanbulda bu konuda çok satıcı var, letgo ve sahibinden üzerinden evde yavru alanlardan balık alabilirsiniz, petshop o bölgede değerlidir. ben 10-20 lira arası sarı prenses ve yunus ayırttım yarın alacağım 5 er tane. balıkçım yıllardır aynıdır giderim balıklara bakarız seçerim alırım hiç pişman olmadım şimdiye kadar. bir de kuş aldım geçen gün, dış filtreye 1000 lira verdim ikinci el ama akvaryum cam şu anda. 2 yaşında vatoz var, iki tur atıyor 160 litreyi tertemiz ediyor avucum kadar oldu nerdeyse.

balık işi başka bir zevk

tüm sorularınızı yazın, hemen hemen hepsine tek tek cevap veririm.