By_Tarantula adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi şöyle bir şey var ; Elinizde Tahliye Taahhütnamesi varsa bunu avukat vasıtasıyla ihtar çekerseniz, verdiği taahüt tarihinde tahliye etmek zorundadır. Tahliye taahütnamesi en az 1 ay (30 GÜN) önceden bildirilmesi gerekmektedir. Bunları yerine getirdiniz, örneğin 2 ay önceden ihtar çektiniz ve o tarihte tahliye işlemi olmadıysa icra müdürlüğüne tebliğ ediyorsunuz (Avukat vasıtasıyla yapmanız daha sağlıklı) eğerli kiracı tahliye etmediyse icra dairesi, Normal icra gibi, kamyonet ile geliyor ev kapalı dahi olsa güvenlik güçleri kontrolünde çilingire kapıyı açtırıyor ardından gayrimenkulü boşaltıp kendi parklarına götürüyorlar. Buradaki masraflar icraya verene ait oluyor. Tatsız bir konu da olsa bazen yapılması gerekiyor.

Babam Emlak Danışmanı olduğundan bu tür olaylara birkaç kez şahitlik yaptım bende. Hatta yakın bir zamanda (Pazartesi günü 24.10.2022) bir daireye 1 Aralık 2022 tarihinde tahliye etmesi için ihtar göndereceğiz. Mevzusu şu aslında ; 15.000 TL maaş alan bir kişi 3000 TL kira çok diye kendi kafasına göre 1500 TL kira ödemesi yapıyor (Kendince rakam belirlemiş), ortada iyi niyet olmadığından dolayı yaz kış hiç farketmez çıkaracağız. Sözleşmesinde 3.000 TL yazıyor ve tahliye taahhütnamesi var. Şimdi adım gibi eminim ki yalvaracak yapmayın diye. Çünkü evin güncel piyasa değeri 7.000 TL. Bazen kirada kalan vatandaşlar piyasayı bilmediklerinden ahkam kesebiliyorlar.

Eğer ki karşılıklı iyi niyetiniz varsa zaten sorun çözülür, fakat bir fesatlık varsa kimseye acımayın hocam. Sakın yanlış anlamayın FESATLIK varsa diye özellikle belirttim. Bu tür konularda aklınıza takılanları sorabilirsiniz.
Elimde tahliye taahhütnamesi yok, sadece ihtar var. 1 ay da yeni doldu. Fesatlık çok fazla halen inanmıyor evlenip oraya oturacağıma. Milletin dolduruşuna gelip kendini güvenceye alıyor (aklı)sıra. Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için, ben de az evvel bir emlak danışmanı ile görüştüm sağ olsun yardımcı oldu epey. 1 ihtar çekmişsiniz daha hiç beklemeyin tahliye davası açın dedi. Biraz sürecek ama olsun dedi. Acıma duygumu bu arkadaş köreltti malesef. Kış mış dinlemeyeceğim koyacağım kapıya. İşin cıvığı çıktı benim evliliğime de mani oluyor bir bakıma.