Merhaba arkadaşlar,
eski model olmasına rağmen orjinal bakımlı ve gerçekten tertemiz bir arabam vardı. yolcuklarımdan birinde yol uzerinde bir şehire girip arabayı yasal olarak park edilebilir bir yere park ettim ve alış veriş için markete girdim.
çıktığımda arabanın on tarafından birisi vurmuş ve tampon far ve sol on çamurluğu mahvetmişti. (Not arabada çocuklarım da vardı)
tabi tutanaklar tutuldu. yol üzerinde olduğumdan araca çarpan vatandaşın gösterdiği yerde arabayı yürür hale getirdik. (bu masrafı çarpan vatandaş ödedi.)
memlekete gidince önce fiyat sor uygun olursa ben ödeyeyim sigortaya sokma dedi. ( çünkü kendisinin sigorta ücreti bir sonraki yıl çok çıkacaktı malum)
ben de olur dedim.
her neyse memlekete geri döndüm ve arabamı tamir için kaportacıya götürdüm. kaportacı dedi ki abi arabanın far ve tampon değişecek sigorta firması bunların orijinalini vermez haberin olsun dedi. istersen tamir ederiz farın ayaklarını yapabilirsek yaparız yapamazsak orijinalini takarız dedi fiyat 1700 tl civarı dedi
çarpan vatandaşı aradım 1700 tl gönderirsen yapılıdır böylece sigortalık bir işlem olmaz dedim.
vatandaş kabul etmedi. sigortadan yaptır dedi. maddi durumum o gun için olmadığından mecburen sigortadan yaptırdık.
sigorta şirketi eski parçaları almak kaydıyla yeni yan sanayi parçaları gönderdi. arabada tramer kaydı oluştu v.s
arabaya takınca orjinal olmadığı için eğreti durdu 2 sene nerdeyse her ay düzelttiriyorum olmuyor bir türlü.
yakışıklı arabam inanılmaz çirkinleşti.
sonra değer kaybı için avukatım ile görüştüm ve durumu belirttim.
avukat sigorta şirketine değer kaybı için başvurdu ve daha geçen ay değer kaybı için 1000 tl den az bir para yatırmış hesaba. nasıl moralim bozuldu. avukata sordum dedi ki sigorta heyetine başvuracağız ama bişey çıkmaz dedi. yalnız bu mağduriyetten dolayı çarpan vatandaştan talep edebiliriz dedi.
bende kabul ettim. avukatım mahkeme açmış kendi ücreti ile birlikte baya yüksek bir meblağa karar çıkartmış
çarpan vatandaş şok olmuş tabi beni arayıp niye yaptırdın diye sitem + beddua ediyor. benim 2 yıldır çektiğimden bi haber...
para bugün gelecek ben de arabanın tampon ve far ını orijinali ile değiştireceğim. kalan para ile eski parçaların parasını LOSEV 'e bağışlayacağım