Forumda ne zaman bir ticaret yapacak olsam alacağım hizmet bedelinin üzerine en az +400 +500 tl kafadan koyuyorum. Çünkü saygı değer ticaret yapan arkadaşlardan ürünleri için ;
''bu script harika'', ''hatasız yaparız hocam'', ''piyasada 2800 tl ama size 300 tl ye olur''
gibi ifadeleri duyduktan sonra profillerine bakıyorum olumlu tradeleri de var. Hizmeti alıyorum ve bakıyorum ki ürün kendisinin değil. Ticaretten sonra hizmette sıkıntı çıksa da hadi allaha emanet demeler. *********** kesimi de hiç saymıyorum. Kısacası arka planda aşırı bir kuralsızlık var. İstediğiniz kadar önlem alın, forumda çok ticaret yapıyorsanız illa bunlardan birinin eline düşüyorsunuz.
Tavsiyem ; - Forumda hizmet veya ürün satmak için gerekli şartlar zorlaştırılsın.
- Şikayet edilen kullanıcılara uzun süreli forum içi kısıtlamalar (uzaklaştırma hariç) getirilsin. (mesaj ve yorum engeli gibi)
- Ekstra ciddiyet ve sorumluluk getirmesi açısından, hizmet ve ürün satan kişilere hizmet şartları getirilsin
- Ticaret puanı vermeden önce bir dizi kuralı onaylama ve teyit etme zorunluluğu getirilsin.