onların namına konuşup, gerçeği söylemiyorsanız yalan söylüyorsunuzdur
Şöyle ki kesin bir dille konuşmuyorum zaten fabrika olduğu için müdürle görüşüp ondan fiyat alıyorum. O da sağ olsun sen de para kazan deyip neredeyse maliyet fiyatına yaptırıyor. Yani benim işim fabrikanın günlük işinin %1 i filandır öyle düşünün. Ama doğru bir yandan yalan söylemiş oluyorum. Diğer yandan bu malı götürüp getiriyorum onun baskını yapıyorum teslim ediyorum o yüzden bedava fiyatına da yapmak istemiyorum. Tanıdık olunca da üstünden para kazanıyorum diyemiyorum. Ama piyasaya göre %50-60 daha ucuza yapıyorum.
Fetva vermek haddime düşmez ama düşüncemi belirteyim...
Sizin burada verdiğiniz çeşitli hizmetler mevcut: Karşı tarafla iletişim, aracılık, ürünle ilgili pazar araştırması vb. gibi faaliyetler için bir komisyon alıyor gibi düşünebilirsiniz.
Ancak bu noktada da "o zaman bu ücretin vergisi olacak mı?" ve "bu aradaki farkı kendim eklediğimi söylemeli miyim" gibi sorular ortaya çıkmakta ki, net bir cevabı olmayan sorular...
Vergilik bir durum olacağını sanmıyorum çünkü sürekli yaptığım bir iş değil. Ay da birkaç kez oluyor belki olmuyor o da xxx rakamı geçmiyor zaten.