serious adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam olaya insanın kendi evinde oturmaması nasıl bir bir şey diye dar bir pencereden bakarsanız yanlış olur. sizin durumunuz nasıldı bilmem ama sizin özelinizde değil genel bakımdan konuşuyorum. Her ev sahibi istediği anda kiracısını isteğine göre çıkartabiliyor olduğu bir düzende adalet olmaz. Ev sahiplerinin kendi evinde oturma isteği nasıl özgürlükse bir kiracınında tuttuğu bir evde bir düzen kurup kısa sürelerle düzeninin bozulup huzurunun kaçmaması özgürlüğüde vardır. Aksi durumda demokraside olmaz kiracıların hepsi ev sahibinin her dediğini kabul etmek yoksa yol almak zorunda kalır şuanda bir ev taşınma maliyeti en az 20 bin tl. Yasaların olması bile ev sahiplerini etkilemiyor görüyorsunuz ki her gün haberlerde kiracı ev sahibi kavgaları var. Herkes yasların arkasına sığınıp yasalara uysa hayat gerçekten çok güzel olur ama malesef bende dahil çoğumuz bunu yapmıyoruz ev sahibim kirama %100 oranında artış yaptı zar zor % 80 e anlaştık huzurumuz kaçmasın diye kabul ettik çünkü el mahkum ya huzurunuz kaçı düzeniniz bozulacak ya paranız gidecek.
Hocam istediğimiz zaman çıkartma gibi bir durum yok ki. Evleneceğim evim var evimde oturacağım, kiraya mı çıkayım evim varken ? Bu şekilde düşünün siz de, kiracım ev bulamıyor diye ev atıyorum, kapısına gidip dayanmıyorum. 2 amcam 3 amca oğlumu zor zaptediyorum şuan benim yeğenimin evi varken kiraya mı çıksın diye adamın kapısına dayanmak istiyorlar. Ama bu işleri sonu gelmez bir duruma sokar. O kadar sabırlı davranıyoruz ki. Ben bile şu halime şaşırıyorum. Tuttuğu bir ev dediğiniz evde 7 senedir 1 kere bile kapısını çalmadan oturuyor. Yolu kiracının araması daha doğru olurdu ama şu devir öyle bir devir ki ev sahibi evi için koşuşturmak zorunda. Sizin adınıza da üzüldüm ama dediklerimi düşünün. Bu adam karakterli insan gururlu insan kendine yediremez çıkar diyerek 4 aydır bekliyoruz. Sonra çıktı geldi ihtar çekin dedi çektik 1 ay geçti şimdi de gelmiş diyor ki mahkemeye verin...