Bu kadar yıpranmak istemiyorsanız kiracınıza ev bakmak yerine, onun kabul edebileceği işine yarayacağı bir şey teklif etmelisiniz.
Mesela, tutacağı evin ilk ay kirasını siz karşılayabilirsiniz. Bu işler sulh yoluyla olur, mahkeme yoluyla sürünürsünüz.
Evin değeri ne kadar bilmiyorum ama, 5000 TL verip tek seferde kurtulmak varken 2 sene sürünüp, sinirinizi stresinizi bozmaya değmeyeceğini düşünüyorum.
Peki ya bu kiracı asgari ücret ile geçinen bir kiracı, çıktı diyelim 3500 tllik bir eve, ilk 2 kirasını verdik diyelim hadi 3 olsun. sonra ne yapacağım diye düşünüyor yine kabul etmeyecek. Biz de düşünüyoruz sizin dediklerinizi ama olmuyor.
Kısa ve öz hocam eğer tatlı dille kendi aranızda çözemezsiniz 10 yıl altındaki kiracıyı evden çıkarmak deve hendek atlatmaktan daha zor ihtarla başlar mahkemeye gider mahkeme en iyi ihtimalle 1 yıl sürer ki günümüzde 1 yıl neredeyse imkansız üstüne siz yasal orandan fazla zam falan yapmaya kalkarsanız bu süreçte gider delil olarak kullanır siz mağdur olursunuz
Tatlı dili kalmadı artık hocam, haklarını öğrenmiş beni çıkartamazsınız diyor. Biz zam yapmıyoruz para göz de değiliz 1650 tlye oturuyor karşı dairesinde ki adam 6000 tl verirken o 1650 tlye oturuyor. Ve beni çıkartamazsınız a getiriyor lafı.
Gerçekten kendiniz oturacak mısınız hocam artı olarak başka eviniz var mı ? Burada şöyle bir absürtlük var kiracınıza ev aramanız ve link atmanız. Karşı tarafın bütçesi nedir oturmak istediği ev kendisine uygun şartları sağlıyor mu siz ben ev buldum bak fiyatı da uygun diye link atarsanız bu hoş olmaz. Siz gerekeni yapmışsınız ihtar çekmişsiniz. Kanımca Tahliye davası uzun sürebilir çünkü bu aralar kiracı ve ev sahibi durumlarından ötürü bir hayli kabarmış dosya mevcut adliyeler de .
Ben şartlarını bilerek şartlarına uygun ev atıyorum, ama arkadaş ben bahçe katta oturamam kızım ayrı oda istiyor (5 yaşında) gibi bahaneler ile ev beğenmiyor. İstiyor ki 1650 tlye 2+1 aynı şartlarda ev bulayım bu devirde bu mümkün mü? Evet kendim oturacağım. Bize ev bulamıyorum dediği için biz ev bakıp attık. Biz buluyoruz bak sen nasıl bulamıyorsun diye.