krmbzkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, kendim oturacağıma dair ihtar çektiğim kiracıma ev bulamıyor diye ben ev bakıyordum ve atıyordum. Avukata danışmış avukat da para kazanacağım diye vay efendim ev sahibi sana nasıl ev atar ver mahkemeye diye konuşma yapmış. Üzerine kiracımız da halen avukata diyor ki ev sahibim iyi insanlar yardımcı oluyorlar. Avukat da halen hayır haklarını savun hiç bir şey yapamazlar seni evden çıkartamazlar istediklerini yapsınlar sen oturmaya devam et gerekirse mahkemeye ver diye konuşma yapmış.
Soruma gelecek olursak:
Kiracıya ihtar çekmenin sonrasında en kısa şekilde nasıl bir yol izlemem gerekiyor. 4 gün önce ihtarın 1 ayı doldu. Tekrar ihtar çekmenin bir faydası var mı, ihtiyaç sebebiyle tahliye davası ne kadar sürüyor ve işe yarıyor mu. Bütün mahkeme masrafları hangi tarafa yükleniyor ve hangi koşulda yükleniyor. Burada tamamen ben haklıyım, sözlü ve yazılı ihtar da var elimizde.
Konu sahibinde bilgili kişiler yardımcı olursa çok sevinirim yoruldum artık bu meseleden.
Gerçekten kendiniz oturacak mısınız hocam artı olarak başka eviniz var mı ? Burada şöyle bir absürtlük var kiracınıza ev aramanız ve link atmanız. Karşı tarafın bütçesi nedir oturmak istediği ev kendisine uygun şartları sağlıyor mu siz ben ev buldum bak fiyatı da uygun diye link atarsanız bu hoş olmaz. Siz gerekeni yapmışsınız ihtar çekmişsiniz. Kanımca Tahliye davası uzun sürebilir çünkü bu aralar kiracı ve ev sahibi durumlarından ötürü bir hayli kabarmış dosya mevcut adliyeler de .