Ülkemizde doğalgaz üretimi yok. Petrol nerdeyse yok. Altın, elmas gibi değerli madenler az, birçoğu da yok. Araba, tank sanayii yok. Hammadde ucuz değil. Paramız tabi ki kolay dalgalanır. FED faiz artışından tabi ki etkilenir.

Ama ben şuna takıyorum:
Birileri uğraşmış didinmiş, Karadeniz'de doğalgaz bulmuş. Oradan biri çıkıp diyor ki "kullanamayacaksınız ki, hani nerde doğalgaz".
Birileri "bizim de Türk markalı arabamız olsun" diye girişim yapmış. Showroomlara katılıyor. Test sürüşü yapılıyor. Birisi diyor ki "hani bunun fabrikası nerde, ne zaman yollara çıkacak, milleti uyutuyorsunuz".
Birileri 15 senedir insansız hava aracı yapma rüyasının peşinden gidiyor. Son yıllarda kendilerini de ispatlamışlar. Mühendis bile olmayan bir adam çıkıp "ya bunlar teneke, insanları kandırıyorlar. kopya bunlar" diyebiliyor!

Sen bir şey ürettin mi? Yok. Üretenin, üretmeye çalışanın önünü niye kapatıyorsun? İthal ettiğimiz en ufak bir şeyin yerli alternatifini üret, o para yurtdışına çıkmayacak. Sana, bana faydası olacak.Hem üretmiyorsun, hem milletin faydasına engel oluyorsun. Avrupa'da insanlar birbirlerine destek verirler, tebrik ederler. Biz ise birbirimizle dalga geçiyoruz. "Benim yok da senin niye var? İcat çıkarma şimdi" zihniyeti devam ettikçe dolar da yükselir, euro da. Kafayı değiştirmemiz lazım.