3 e-ticaret sitesi bir de haber sitesine sahibim. 5 yıldır Güzel Hosting'de barınan sitelerimde (2'si farklı iki sunucuda) hız konusunda bir sorun yaşıyorum. Bir iki yazılımcı arkadaş, hosting firmasını değiştirmemi önerdi. Ben de tüm sitelerimi tek sunucuya taşımak istiyorum. Güzel Hosting'in iletişiminden memnunum ama gerçekten sağladıkları sunucu özelliklerinin yeterli olmadığını düşünmeye başladım. Daha önce de birçok sorun yaşadım.
Dört sorum olacak.
1.) Tüm sitelerimi aynı sunucuya taşımak mantıklı mı?
2.) Sunucunun Türkiye veya yurt dışı kaynaklı olmasının nasıl bir farkı var?
3.) Ütopik bir örnek olabilir ama mesela sunucuyu taşıdık, ama sunucu firması battı. Sitelerin yedekleri ile tekrar aynı şekilde siteleri kurabilir miyiz?
4.) Hız ve fiyat konusunda avantajlı olan gofasthost öneriliyor. Ama gofasthost'a üye olurken mailler bile SPAM'a düşüyor. Türkiye'de de resmi yerleri yok, yurt dışında. Sizce güven konusunda bir sorun yaşar mıyım?
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Merhaba stratejikortak,
1.) Sunucu taraflı güvenlik, performans optimizasyonları yapılır ise neden olmasın.
2.) Hedef kitle, ping ms oranları, site tepki süreleri gibi etkileri mevcut.
3.) Yedekleriniz bir yerde var ise veya uzak bir backup storage e aldı iseniz farklı bir firma ile devam edebilirsiniz.
İyi çalışmalar.