Yusufh2o adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba. Kaçak duvarın içindeki borularda mı yoksa lavabonun altındaki çelik borularda mı?
Eğer duvarın içindeki pen borularda ise ordaki su hattını iptal etmeden duştan hat çeksen de sızıntı devam edecek.
Yani lavaboya giden hattı iptal etmek için kırım gerekiyor. Kırmışken de tamir edilsin daha sağlıklı olur.
Duş başlığından lavaboya su çekmek için 3/4 nikel tel kullanacaksınız ama lavaboya kadar yine pen tesisat yapılacak yüzeyden. Bunu yapsanız bile duştaki musluğu açmadan lavaboya su gitmeyecek. Saçma bir işlem olur. Eğer anlattıklarını doğru anladıysam olay bu şekilde.
Teşekkürler hocam oturdu şimdi kafamda. Mecbur kırmak gerekiyor o zaman.. sızıntı duvarın içindeki pen borularda fakat neden orayı iptal etmemiz gerekiyor o kısmı anlayamadım. Oradan musluğa bağlanan telleri iptal edip musluktan banyoya yeni hat çekeceğiz (siz aydınlattiktan sonra artık çekemeyecegiz😁sadece mekaniğini anlamak için soruyorum). Lavabonun altında iki adet vana var bunları kapattım sızıntı kesildi şimdilik.