"trafikte beni gör" diyip dururlar, "ben de taşıtım", "motorculara yol verin" diye bağırırlar; ama emniyet şeridinden giderler, arabaların sağındaki solundaki her boşluktan "aradan geçmeye" çalışırlar, en ufak olayda da kask kamerasını açıp saldırmaya başlarlar haklı çıkmaya çalışırlar.
Motorda giden kişinin riski arabadaki kişiye göre kat kat fazla, kaldı ki motoru riskli yapan süren kişidir.
Motorcular 4/4'lük demiyorum (en azından hepsi), ben dahil çoğu motorcu şu kafada araba gibi şeritten gideceksek neden motor sürüyoruz?
Motor aradan geçmeli ben bunda haklılık veya haksızlık payı olduğunu düşünmüyorum.
Trafik kurallarına göre kuralsız bir davranış fakat ülkede bu standartlaşmış durumda, Türkiye için konuşuyorum motor süren %99 kitle bu yönde.
Farklı ülkelerde nasıl bilemem.
Ek olarak motorla kaç defa şeridimde giderken atlandı anlatamam...
Geçen gün en basitinden 60-70 ile soldan seyir ederken (2 şeritli bir yolda) sağdan sinyalsiz dallama atladı mesafe kısaydı ve zor anlar yaşadım düzlükte yanına geldim ve bir özür bile dilemedi, pek olayları büyütmeyi seven biri değilim neticede trafikte hoşgörü denen bir şey var benim hayatımı çok riske atıcak bir davranışta bulunmadığı sürece agresifleşmem fakat bir özür dileme gereğinde bulunmadı ve haklı çıkarmaya çalıştı kendini ve bir şeyler kekeledi sinirlendim bu tarz insanların aynasını kırmamak için zor tuttum kendimi sonra ya sabır dedim yoluma gittim.