Merhabalar,

Ben Esnaf kefaletten kredi çektim hocam,

Süreç şöyle işliyor onu anlatayım,

1 - işletmeniz ve işyeri veya ofisiniz olması gerekmekte, homeoffice olan işletmelere kredi verilmiyor. Esnaf Kefaletten istihbarat ekibi işyerini ziyarete geliyor.
2 - Başvurmak için oda kaydınızın olması ve 3 aylık vergi dilimini de doldurmuş olmanız gerekiyor. Benim 4 yıllık bir kaydım var hem odaya hem vergiye.
3 - Oda borcunuzun olmaması gerekiyor. (Yıllık Aidatlar)
4 - Vergi veya Bağkur borcu olmaması gerekiyor. Olması durumunda sanırım kredinin borcunuzla olan kısmını oraya aktarıyorlar galiba. (Benim yoktu bilgim yok o yüzden)
5 - Kredi için kefil + hipotek istiyorlar. Biz oturduğumuz evi hipotek altına aldırdık.
6 - Başvuruyu yaptıktan sonra gerisi imza evrak işleri onları da tamamladıktan sonra size dosya veriyorlar o dosya ile ilgili halkbank şubesine gidip işlemi tamamlatıyorsunuz.

Ben geçen perşembe günü evrakları teslim ettim halkbankasına, cuma günü de mobil uygulamadan dijital sözleşmeyi imzaladım onayladım, akşamına kredi hesabıma yattı.

Esnaf kefaletten kredi işlemleri böyle hocam, sormak istediğiniz bir konu varsa bu konuda seve seve cevaplayabilirim.

Esnaf kefalette şuan bakiye mevcut kredi dağıtımı yapıyorlar.

2xx.xxx oranında bir kredi çektim 7.5 (0.625) faizle.

50-55 bin lira civarında faiz geliyor. 5 Yıl vadede.