Kahve çok faydalı bir içecek. Az kavrulmuş veya yeşil kahve olarak da tüketmenizi tavsiye ediyorum.
Bunun dışında fonksiyonlarını bilerek bitki çayları içilebilir. Ben en az 4 5 değişik fonksiyon için bitki çayları hazırlıyorum , hatta bir karışımı zayıflama amacında olan kişiler için satıyorum da içinde 20 den fazla bitki var. Bitkiler gerçekten sihirli gibi. Her bitkinin kendi özü var ve inanılmaz faydalı içerikler var içlerinde. Bitki çayına limon ya da bal karıştırırken etkisini iyi bilmek lazım. Bazı çaylarda limon etkinliği azaltabiliyor bazı bitkiler için ise arttırıyor. Defne yaprağı ve hurma şurubu ile hazırlayacağınız limonu kattığında demir eksikliği için birebir mesela. Bunun gibi bir sürü fonksiyonel bitki çayı hazırlanabilir. İnsanların siyah çay veya kahveyi alternatifsizmiş gibi tüketmelerini aklım almıyor. siyah çay da faydalı (tabi yeşil çay ve daha da iyisi beyaz çay daha faydalı) ancak bir çok bitki varken sadece bir bitkinin çayını içip durmak anlamsız
Kahveyi içerken Türk kahvesini tad olarak tercih edebilirsiniz, kafein az olduğu için aslında güzel ve yumuşak. Ancak, bioflavonoidler açısından çok iyi hazırlanmış bir esprosso daha iyidir. Ben sert olduğu için sıcak su ile seyreltilmiş halini tercih ediyorum (americano) evde de yeşil kahve ve az kavrulmuş kahve karışımı ile yaptığım özel demleme sistemiyle filtre kahve yapıyorum. demleme sistemim sayesinde içindeki flavonoidler kaçmadan direkt demleyebiliyorum. (press in üstünde sıcak su bırakıyorum ve 1.5 dk sonra direkt süzüp içiyorum. üzerinde köpük oluşması ve bu köpüğün hemen içilmesi lazım çünkü faydalı olan bioflavonoidlerin %90 ı bu köpüğün içinde. Türk kahvesinde bu köpük sadece bir köpük o bioflavonoid denilen çok faydalı içerik zaten kahveyi pişirirken uçup gitmiş oluyor.
Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum