Müşteki nasıl bir zarara uğradıysa, cezayı indirimden faydalanmasını istemiyor karşı tarafın anlaşılan.
Benimde uyguladığım bir taktikdir. 4 Sene önce, belli bir miktarda beni dolandırmışlardı, karşı tarafın avukatı aradı; dolandırıldığım miktar kadar bana ödeme yapacaklarını hesap numaramı istediler. Bu şekilde mahkemeye benim mağduriyetimin giderildiğini beyan edip, ceza'dan indirim alacaklarmış..
4 Sene önceki miktar ile bugünün parası arasında tam 4 katı fark var. O bir yana kalsın 4 yıl sonra yakalanmış, adalet yerini bulmuş ben iban numarası verirmiyim sizce. Siz parayı ödeseniz bile, müşteki; durumun mahkemeye intikal etmiş olması sonucunda, bir cezai işlem yapılmaması için bu tutarın hesabına yatırıldığını, bunu reddederek ilgili kişinin cezayi işlem görmesini talep edicektir.

Sizin sorunuzun cevabına gelirsek, TC kimlik numarası müştekinin İkametgah adresine en yakın PTT'ye ödeme yapabilirsiniz.
Fakat ödeme karşı taraf adına yapılsa bile, zaman aşımı var 1 ila 3 ay arasında bir süreydi yanlış hatırlamıyorsam para tekrar size geri döner.