Hem Xbox Series X hem de Gaming Notebook kullanıyorum. Zamanında sırf Series X'i tam anlamıyla kullanıyor olabilmek için 4K@120Hz bir TV de edinmiştim.
Series S/X Gamepass ile büyük anlam kazanıyor, vaktiniz de kısıtlı ise her ay çıkan 3-5 oyunu indirip deneyip hızlı tüketme şansınız oluyor. Xbox Controller'ına da alışkınsanız her türlü oyunda konsolu açıp oyuna girmek oldukça hızlı ve ayarsız, uğraşsız, kısa sürede keyfinizi alır çıkarsınız.
Gaming Notebook tarafında ise aslen tasarım işlerimi de yürütmek için edinmiştim ama Gamepass Ultimate üyeliğim olduğundan aynı Xbox'taki hesabımla yine Gamepass'i PC üzerinde de kullanabiliyorum. Aynı Gamepass şansınız PC'de de var. Xbox Controller'ını da BT üzerinden kullanmaya devam ediyorum, fazla klavye mouse seven biri değilim. PC tarafının önemli bir artısı ise Play Station oyunları olacaktır, ilk olarak Xbox'da oynayamadığım Uncharted , God of War gibi oyunları satın aldım. İleride Last of Us gibi bir çok PS Exclusive oyunun da PC'ye çıkacağını öngörebiliriz.
Kısacası bu dönem bir konsola para verecekseniz elinizdeki TV özelliklerine göre Series S ve Series X'ten birini tercih edin. Gamepass üyeliği alıp başka hiçbirşey düşünmeden yolunuza hızlı şekilde devam edersiniz.
Fakat hem günlük PC ihtiyacınızı giderme hem de (şu an için kısıtlı da olsa) bazı Play Station oyunlarına da ulaşma imkanı gibi konular için PC tercih edilebilir fakat burada da üst seviye bir cihaz edinmezseniz ayarlar ile uğraşmak, yeterli fps alamamak gibi konular can sıkabilir, keşke açtığım gibi maks. verimi sağlayan bir konsolum olsaydı da diyebilirsiniz.