Merhaba, kilo vermek zor düşüncesi ile yola çıkınca kilo vermek gerçekten zorlaşır. Öncelikle bu düşüncenizi ve diyet mantığını bırakmanızı öneririm. 2021 yılında yaklaşık 1.5 ayda 9 kilo verdim. Bunu sadece diyet anlayışını bırakıp, günde iki öğün beslenme ile yaptım.
Sabah kahvaltı yapmayı seviyorsanız kahvaltınızı yapın, eğer kalkış saatiniz çok erkense (ben 10 gibi kahvaltı yaptığım için akşam 5-6 da yemek yiyordum) kahvaltınızı yaptıktan 4 saat sonra kuruyemiş, kuru kayısı gibi yiyecekler tüketin, akşam en geç 7 de yemeğinizi yemiş olun. Aslında mantık çok basit. Dikkat etmeniz gereken tek nokta akşam yediğiniz yemek ile sabah kahvaltınızın arasında en az 12 - 14 saat olması.
Gün içerisinde 3 lt suyunuzu ihmal etmeyin. Su ve çeşitli çayları tüketin. Hızlı kilo vermem lazım mantığına odaklanmayın, sağlığım için sağlıklı beslenmeliyim diye düşünün. Şekeri çok tüketiyorsanız tarçın kabuğunu bir bardak suya koyun ve onu için, hem kilo vermenize yardımcı olur hem de şeker tüketiminizi en aza indirir.

Mesela bir gün canınız hamburger yemek isterse onu yiyin fakat diğer gün sebze ağırlıklı beslenerek bol su tüketin.

Kendinizi, beyninizi strese sokmayın.