çalıştığım şirket için fotoğraf yüklenince insanı algılayıp o insan vücudunda düzenleme yapıcak sisteme ihtiyacım var bu vücut algılama vs olaylarını makine öğrenmesiyle yapmaya çalışıcam, 2 seçeneğim var 1- python 2- js (tfjs-models) yeterli olursa js ile yapmak işime geliyo web sitede kullanıcağım için yoksa python için bi host-sunucu alıp ona kurup api ile halledicem
istediğim olay tam olarak şu şekilde;
1 - kullanıcı kendinin içinde olduğu bir resmi yüklicek
2 -
https://www.youtube.com/watch?v=63ewiUHsbaw bu videodaki gibi insan vücudu kırpılıp arkaplan doldurulucak (sıkıntı yaşadığım ilk nokta burası, insan vücudunu nasıl o kadar hassas kestirip arkaplanı nasıl doldurtabilirim, adobenin buna destek olcak kaynak sunduğunu sanmıyorum ama var mı bi kod ya da api desteği)
3 - kesilen insan vücudundaki bacak kısmı algılanıp tekrar kesilcek ve üst/alt bacak boylarından kullanıcının seçtiği uzatılıp tekrar ilk görsele eklenicek
sonuç olarak resim yapısı hiç bozulmadan resimde insan daha uzun gösterilmiş olucak
kendimi geliştireiblmek için araştırıp kendim yapmak istiyorum ama kaynak ve kütüphane önerisine ihtiyacım var ya da şuan benim aklıma gelmeyen karşılaşma ihtimalim yüksek gördüğünüz engelleri söylermisiniz mesela insanı o şekilde tam kırpamaz, arkayı dolduramaz vs gibi