19 yaşında bir çocuk. Geniş, olgun düşünemediği zamanlar. Hayatını bitirmiş gibisin 75 tl için. Kendisinden ziyade babası, annesi vs. onlarda üzücü. 19 yaşında böyleyse sonrası daha kötü olur diyenler olabilir. Yalvar yakar herkesi vazgeçirip işine devam ediyorsa hak etmiştir. Fakat ilk defa yaptıysa yazık etmişsin. Cahilliğine verebilirdin. Anne ve babasına yazık olmuş. Kimi babasında kabahat aramış. Babanın veya annenin ne suçu var arkadaş? Her evlat bir mi? Belki çocuk terstir ve bu durumdan babasının haberi olsa zaten yapamazdı. 19 yaşında çocuk ya. Çocuk... Eğer o çocuk ilk defa böyle bir şey yaptıysa seni haklı bulmuyorum. Benim haklı bulup bulmamam bir şey değiştirmez zaten. Bu kadar insafsız olmamalıydın. Yaptığında olgunluk yok. Eline ne geçti? Vicdanın rahat mı gerçekten? Kızına oyun karakteri satmadı ve kızını o gece ağlattı. Allah başka dert vermesin. Biz iyi yaşamışız yine.
Ben parasızlıktan altı yırtık ayakkabıyla okula gittim. Ekmeğin arasına salça sürüp yerdim. Canım tatlı istediğinde ekmek arasına toz şeker koyardım . Ama kimseyi dolandırmak, hırsızlık aklıma bile gelmedi..
Vicdanım konusunda çok rahatım. Üzgün muyum evet ama vicdanım sizlamiyor. Kimsenin hakkına girmedim ben. Sadece çocuğumun hakkını aradım.