@baykabus; @F4t1hckr; @greencoder;

Merhaba, problemi Adsense forumunda sordum. Verdikleri cevap şu şekilde oldu:

Alıntı
Merhaba,

Genel olarak bildirilmiş bir sorun bulunmuyor bu konuyla ilgili. Elbette yazılımda ihtimaller sonsuz olduğu için kullanılan diğer javascript kodlarının etki ediyor olması muhtemeldir. Adsense tarafından verilen reklam kodu kendi halinde çalışan ve bir başka kod müdahalesine gerek kalmayan kodlardır ki Asenkron çalışırlar bunu sağlayabilmek adına. Fakat çeşitli yazılımsal gereklilikler yüzünden farklı uygulamalara gitmek gerekebilir. Bu noktada;

Adsense kesinlikle vermiş olduğu kodların değiştirilmesine karşıdır.

Bu yüzden öncelikle yine adsense tarafından sunulan bir başka kod yapısını test edebiliriz fakat burada biraz yazılımsal deneyeminiz ve bilginiz varsa bunu tavsiye ederim;

<script type="text/javascript">
google_ad_client = "ca-pub-xxxxxxxxxxxxxxxx";
google_ad_slot = "1234567890";
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 90;
</script>
<!-- leaderboard -->
<script type="text/javascript"
src="https://pagead2.googlesyndication.com/
pagead/show_ads.js">
</script>

Paylaşmış olduğum kod bloğu senkron reklamlar olarak geçmektedir ve eğer diğer bir javascript tarafında hata varsa bunlardan kaçınmak için kullanılabilir (Asıl amacı ad manager veya asenkron desteklemeyen diğer reklam servisleri içindir*)

Fakat bu tür yapılan yerleşimler esnek ölçüleri desteklemez. Bu yüzden reklam gösterimlerinizde bir düşüş yaşanması olasıdır. Bu şekilde bir reklam yerleşimi ile yine ölçümlerimizi ve testlerimizi yapalım, buradan bir sonuç alabiliriz belki.

Mesajın girişinde de belirttiğim gibi, şu anda adsense tarafından bildirilmiş bir teknik aksaklık bulunmuyor.

Saygılarımla.
Rica etsem kodu uyarlayıp dener misiniz? sorun düzeliyor mu? Benim hesabımda reklam kısıtlaması geldiği için kontrol edemiyorum.