kaanozcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, aramıza hoş geldin, umarım iyi bir girişim/proje olur.

1) Wordpress SEO için daha uygun gibi görünse de Script kullanmanı tavsiye ederim. Fakat Wp kullanan da çok büyük marka, firma ve kurumlar var. Burada biraz bütçe dengeleri değiştiren güç oluyor. İyi bir bütçe ile Wp veya Script fark etmeksizin iyi işler yapılabilir. Kullanım açısından Wp çok rahat fakat dediğim gibi benim tavsiyem wp olmaması yönünde.
2) Backlink, bir sitenin, diğer bir siteyi refere ettiğini gösterir. DoFollow ve NoFollow linkler farklı özellikler taşıyor. Ücretli bir link satın alındığında söz konusu site, DoFollow özelliği ile sizi refere eder ve Google'a 'ben bu siteye kefilim' imajı verir. Ekşi gibi büyük platformlarda bu olmaz fakat yine de trafikleri çok yoğun ve domainleri yıllanmış olduğu için SEO'ya etkilidirler. Sitenizi kendi siteme ekler ve NoFollow dersem, Google'a, 'ben bu siteye kefil değilim' demiş olurum.
3) AdSense, türevleri arasında en profesyonel ve en sağlam reklam sağlayıcıdır. B veya C firmalarından birini kullanıp da uzun soluklu memnuniyet duyan görmedim, duymadım.
4) Yolun başındaysanız Hosting, işler büyüyor ise VPS, yoğun trafikte beni zor durumda bırakmasın, güvenilirliği ve hızı fazla olsun derseniz VDS.
5) Çok içerik bazen 'hiç' içeriktir. Eğer iyi bir bütçeniz yoksa, farklı kategorilerdeki içeriklerin bir arada olduğu bir web site açmayın. Daha dar alanlara yüklenir ve o alanda içerik üretirseniz daha yararlı olacaktır.
6) Mümkün olduğunca Almanya lokasyonlu sunucuların seçilmesi taraftarıyım. Birçok kişi bu konuda farklı görüşler belirtse de, yıllarca deneyimlediğim bulgulara göre Almanya lokasyonlu sunucular her zaman en güvenli, en sağlam ve en hızlı sunucular oldu.

Sevgiler.
Gelistirici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Yeni başlayanların Wordpress ile başlaması hem kolay hem rahat olur tema olarak GeneratePress kullanabilirsiniz.
2- Backlink başka sitelerin sizin sitenize referans olması, sizi kaynak göstermesi anlamına gelir.
3- Adsense daha kazançlı ve kullanıcı deneyimine odaklı.
4- Pas geçiyorum
5- 5 adet kategorinizde sitenizin konseptiyle ilişkilendirilebilirse yani örneğin bir kategori eğitim iken diğeri alkol gibi birbirine uzak konular değilse aynı site üzerinden devam edebilirsiniz.
6- Hosting lokasyonu etki etmez sitenizin dilinin ve anahtar kelimelerinin hedeflediğiniz dilde olması yeterli.
Tüm cevapları okudum teşekkür ederim. Fakat hala Wp mi script mi diye arada kaldım Wpde seo araçları,eklentileri olduğu için pek uzmanlık gerektirmeden rahat öğrenip uygulayacağımı düşünüyorum belki 10 farklı site açarım hepsini script olarak yapmak zor olur diye düşünüyorum en azından benim için.

Bir sorum daha olacaktı farklı site açmak hakkında örneğin x kelimesi tbmsi 10tl y kelimesi 5tl şimdi aynı sitede kelimeye göre birbirinden zıt iki makale paylaşsam google otomatik olarak ayarlıyor mu biri 10 diğeri 5tl diye yoksa ayrı ayrı site mi açmak daha mı mantıklı?