isma3iloiso adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@bulutaylak; Ya ben jetpack eklentisini telefondan kontrol edebilme olayını seviyorum anlık olarak yorum falan alabiliyorsun. Zaten en son baya sağlam bi optimizasyon yaptım siteye gayet verim aldım ama anlamadığım bir sorun var litespeed cache kurulu site hızlı açılıyorda mysql veritabanında çok yavaşlık var anlamadığım şekilde frontend iyide backend baya yavaş bir yazı eklemeye çalışıyorum 1 dk da açılıyor edit sayfası.. sunucunun sahibi arkadaşım ve baya ilgisiz olduğu için çökme olunca çok geç müdahele ediyor diye değiştirmek istiyorum aslında.
Bağlı bulunduğunuz sunucuda başka siteler var mı peki? ben size özel diye anladım, eğer arkadaşın sunucuyu tıka basa doldurmuşsa zaten ne yaparsanız yapın olmaz. Acilen size özel bir sunucu ya da iyi bir hosting paketine geçmeniz gerek. Bir de db kısmındaki tabloları inceleyin, örnek veriyorum demoda woocommerce kurulu geldi sonra siz o eklentiyi sildiniz. db kısmında yalan olmasın 34/44 arasında tablo öylece duruyor, silinmiyor çünkü. Onları manuel temizlemeniz gerek. Örneğin slider revolution kurup silseniz dbde 15 tane falan tablo çöplüğü bırakıyor. wp_post tablosunda post-type = "revision" olanları mesela silmeniz lazım, her sayfa ve içerik düzenlemesinde bir önceki data revizyon olarak saklanıyor haliyle tablo şişiyor. Bir de işi bilen birisine db temizliği yaptırın, ama yedek almayı sakın unutmayın aman diyeyim.