Öyle bi yazmışsınki bu ülkeden gidesim geldi harbi sen neden duruyorsun bu ülkede merak ettim. bu ülke için ürettiğin yaptığın tek bir şeyi yazarmısın başka birşey yazma sadece ürettiğin tek birşeyi yaz yerli olsun ama.
arkadaşlar bu;ürettiğini göster söyle vsvs bunlar artık kabak tadı vermeye basladı,bence bıryerlerden duymuşsunuz onu aksedıyorsunuz tıpkı;2023 de lozan bıtıyor zengınız kandırmacası gibi..45 yasımdayım cocuklugumdan berı sanayı sektorundeyım kalıp üretımı yapıyoruz cocukluk yıllarımda bu iş de x10 kazanç sağlıyorduk cok karlı bır iş ti
şu an teknoloji ilerledi ve teknolojıye ayak uydurmamıza rağmen
20-25 yıl önce x10 kazanıyorduk şu an kalıp ıcın hammadde alıyorsun yaptıgın işin işçiliğide hammadde gıderını gecemıyor yanı 1 lıra malzemeden 1 lıra kazanıyorsun,bu olay yıllardır sure gelen bır olaydı kademe kademe düştü
bu yıl komple bitirdi geçen yıl hammadde 1lira tutuyordu 3liraya iş yapılabılıyordu bu yıl 1 lira hammadde 1 lirada işçilik zor oluyor toplamda 2 lıra kazanılamıyor
bahsettıgın üretimi biz yapıyoruz ülkeye buyuk katkı saglıyoruz mesela anlayabılecegın en açık şekilde örnekleyım yemek yedıgın çatal kaşıkların kalıbını yapıyoruz diyeyim tamamen yerli milli kendı tasarımımız üretimimiz oluyor ama düşündüğün gibi tozpembe bır hayat beklemıyor bızlerı, gün geçtikçe batıyoruz,insanlar durup dururken keyfine isyan etmiyor,üretmekten bahsettiğiniz her ne ise,bu ülkede üretilmeyecek pek bır somut ürün veya neyse her ne ise üretilebilir durumda ama buna olanak sağlanmıyor tam aksine üretirilememesi için çaba sarfedılıyor gıbı algılıyorum ben