fermat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sözleşmesi bitiyor diye çıkacak diye kural yok. Sen evi aldıktan sonra 1 ay için noterden ihtarname çekeceksin. Bu ihtarnamede eve ihtiyacı olduğunu kendinin oturacağını da belirtmelisin. Sonra 6 aylık süreç başlayacak.
6 ay süre sonunda çıkmazsa kiracı bu sefer tahliye davası açacaksın. Onda da işin zor çünkü adliyelerde çok dava var diyorlar bilmiyorum senin orada ne zaman süre sonraya mahkeme günü verilir. Mahkemede eve ihtiyacı olduğunu ispatlar hakimi ikna edersen davayı kazanırsın. Yine işi yokuşa sürüp seni icra dairesiyle de uğraştırabilir.

burada keşke kiracılı evi almasaydın hele ki yabancı uyruklu birinin evini almak sabır işi olmuş.

Umarım bir şekilde çözersin . Elektrik , suyunu keserim gibi hataları yapmanı önermem sen suçlu olursun . Bu işlere hakim avukatla süreci yönet bence.

kira sözleşmesi bitince ev boşaltılır diye bir şey yok. Kiracı vazgeçmediği sürece sözleşme otomatik yenilenir. 5. senede emsal kira bedeli davası açabilirsin. 10. senede şartsız çıkarabilirsin.
benim sattığım ev için şuan benden ev sahibim 6000 kira istiyor/ aynı parayı bana verirse 6 ay da oturabilir sorun değil. Ben maddi olarak cebimden para vermek istemiyorum