Merhaba değerli arkadaşlar yaklaşık 1 saat önce başımdan geçen bir olayı hem sizlerle paylaşmak hemde konu hakkında fikir almak istiyorum .
Binance'den bir anda giriş sms ' i geldi fakat benim yapmış olduğum bir işlem değildi , hemen pc ye geçip binance hesabıma girmek istedim fakat mail gelmiyordu sadece sms geliyordu . Mail sistemlerinde sorun var diye düşünüyorken telefonuma bir bildirim daha geldi payeer de bulunan bakiyem eth olarak çekilmiş ne oluyor demeden payeer e girdiğimde bakiyenin eth ye çevrilip çekildiğini gördüm . orada yazan ip yi araştırken gmail de sağ altta bir uyarı geldi bir cihazda daha aktifsiniz diye . Uyarıya tıkladığımda payeer den işlem yapan ip ile aynı ip olduğunu gördüm , gmail'i de kontrol ettiğim de filtrelerden binance payeer btcturk .... gibi sitelere gelen maillerin direk silinmesi filtresi yapıldığını gördüm
Bunun üzerine hemen gmail ve diğer site şifre bilgilerimi değiştirdim , gmail hesabımda 2 faktörlü doğrulama olmasına rağmen böyle bir giriş nasıl olabiliyor google dan bu konu hakkımda telefonuma hiçbir bildirim gelmedi ve gmail şifrem kolay tahmin edilebilecek diğer sitelerde kullanmadığım bir şifreydi . Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirseniz memnun olurum.