Formül basit.

Eğer bir fikri senin için netleştirmeye çalışırsam, o fikri kendim için de netleştirmiş olurum.
Eğer sana birşey göstermek istiyorsam, ben de daha önce hiç görmediğim bir detayı görürüm.

Bazen fikirleri hiç söylemediğimiz şekilde söylemenin benzersiz yolları gelir aklımıza.
Bazen çok karmaşık gördüğümüz bilgilerin düğümü çözülür ve birden bire kolaylaşır.

İşte bu, bildiklerimizi başkalarıyla paylaşmanın neticesinde aldığımız ilhamdır.
Herhangi bir konuyu derinlemesine ele almak ve ustalaşmak istiyorsanız yapmanız gereken tam olarak budur.

Hangi konuda uzmanlaşmak istediğini bilmiyorum. Umrumda da değil.
Her halükarda öğrendiğin şeyleri paylaşmalısın. Arkadaşlarınla yada hiç tanımadığın insanlarla.

Geriye dönüp baktığımda kendimle en çok gurur duyduğum şey bu oldu.

Bugün ustalaştığım -niş- konularda dünya standartlarının üstüne çıkabildiysem hep bildiklerimi paylaşmam sayesinde olduğunu fark ettim.
Yabancılar "build in public" diyormuş yani topluluk önünde inşa et. Yeni keşfettim bu tabiri ama tam da konumuzu özetliyor.

Neyse işte anladınız. Fikirlerinizi, planlarınızı, bildiklerinizi, yeni öğrenmeye başladıklarınızı, feleğin çemberinden atladıklarınızı falan hepsini başkalarıyla paylaşın.
Alacağınız sonuçlara kendiniz bile inanamayacaksınız.

İyi forumlar...