Bulaştırmayı engelleyip engellemediği test edilmedi diye, aşıya zehir demek hiç ama hiç etik değil. Kaldı ki öyle bile olsa, bu aşıyı olan yüzbinlerce insana, ortada hiç sebep yokken kendilerini kötü hissetmelerini sağlamak çok yanlış. Yani bazı arkadaşlar sanki böyle bir haber bekliyor gibi hemen saldırıya geçmiş. Bunu yapmayın lütfen.
Ben 4 doz aşı oldum. 2 Sinovac 2 Biontech. 43 yaşındayım ve aynı evde yaşadığım 65 yaş üzeri 2 insan var. En çok bu insanlar için, yani anne ve babam için ve 8 yaşındaki kızım için bu aşıyı oldum. Ben bilime güvenmeyi seçtim. Bir kez Koronavirüs geçirdim ve sadece birkaç saatlik boğaz gıcıklığından başka hiçbir etki olmadı. Hiç ilaç kullanmadım.
Uzun lafın kısası maskeden kurtulduk, kısıtlamalardan kurtulduk. En önemlisi o korku ve panik halinden kurtulduk. Sizler bu kurtuluşun sebebinin aşılar olmadığına nasıl emin olabilirsiniz? Evet, birileri çok para kazandı. İlaç firmaları, maske imalatçıları, dezenfektan satanlar.. Ha bir de bize has fırsatçılar var tabii, tepeden tırnağa. Ancak tavsiyem, emin olmadan bu tür konularda çok iddialı yorum yapmamanız.
Hala aşıyı savunan birini görmek beni şaşırttı. Kalp krizleri vs. birçok yan etkisi de bilimsel olarak açıklanmışken biraz sorgulamak lazım. Virüs, mutasyonla etkisini kaybettiği için bitti, aşıdan değil.