Tarihten bir haber, Ukrayna Rusya topraklarından bir haber insanlar halen burada Rusya'yı savunuyor. O bir gecede alır Rusya diye düşünenlere cevaben yazıyorum. Putinin de ön gördüğü, aldığı istihbarat, yönlendirilmesi 1 haftada Ukraynanın teslim olacağı idi. 200 küsür gündür süren savaş var ortada. Kiev şehrine 20 km kadar gelip, 500 km geriye kaçan, kaçarkenok ağır kayıplar veren bir Rusya var ortada. Rusyanın dediği gibi 5000 6000 ölüsü varsa seferberliğe ne gerek var diye sordunuz mu kendinize hiç? Ortada ölen 50 binden fazla askeri var Rusyanın. Kaybettiği teknik ekipmanları saymıyorum. Bilmeyenler için söylüyorum, Kırım Köprüsü putinin karısından daha değerlidir onun için. Kaldı ki kış geliyor, Rusya roket atmaktan başka birşey yapamaz. ABD ve Avrupa'dan gelen yeni hava savunma sistemleri il3 de o da bir işe yaramayacak. Rusyada ctrl c ile roket basmıyor. Ama Ukraynaya ABD ve AB neredeyse sınırsız destek veriyor. Ukrayna'da Ukraynalı askerler vatan savunuyor. Sordunuz mu hiç Rus askerleri ne yapıyor Ukrayna topraklarında. Ne kadar moralsiz ve çaresizler rus askeri biliyor musunuz. Çok şey yazarım buraya da anlamak istemeyene anlatamam.

Beni en çok ne üzecek biliyor musunuz, Ukrayna bu savaşı kazanacak, Kırım da dahil geri alacaktır ama Maalesef Amerika ilk defa hayatında bir savaşı kazandık diyecek. Herşeyi bir kenara bırakıp bugün Amerika ile Rusya arasında bir savaş olsa ben ABD tarafını tutarım. Rusya tarihini okuyup, müslüman ve Türklere neler yaptığından bir haber putin sevdalılarına da tarih kitapları tavsiye ederim.