Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba

Arkadaşlar merak ettiğim bir konu sizinde düşüncelerini merak ettim.

Haklı haksız konusunda iki tarafda kendince haklı.

Savaşın sonu nereye gider bu konuda benim düşüncem.

Rusyanın olmadığı bi dünya diye bir dünya yok. Şu an tüm Avrupa ve ABD silah vererek Ukraynadaki insanları kullanıyor. ABD ve İngiltere çıkarı olmadığı bir işin içinde bulunmaz isterse o insanlık yok olsun sadece izler.

Avrupa ve ABD nin Rusya karşısında Ukraynaya sınırsız silah lojistiği sağlayabilecek durumu varmı o da tartışılır. Yani illa ki bi yerde bitecek o mermi füze vs.

Ukraynanın şu an ki konumu olarak Rusyayı sindirebilecek gücü var mı bence HAYIR nedeni adamlar kendi topraklarımız dediği yerde çatışıyor Rusya direkt adamların başketinde savaşıyor istediği yeri istediği gibi vuruyor ve Rusya orantısız güç yani nükleer silahda şu ana kadar kullanmadı.

Bazı haberlerde görüyorum ''AMA Ukrayna haklı Rusya işgal ediyor vs vs.'' Arkadaşlar bu dünyanın gerçeği bu SAVAŞ var yani olacak birileri bi yerleri alacak. Birileride bi yerleri verecek.

ABD demokrasi getiriyorum diye dümdüz etti IRAK'ı kimse bişey diyemedi.

Benim düşüncem sonuç olarak Ukraynayı batı kullanıyor gibi bu savaşın ibresi hiç dönecek gibi değil Ukrayna tarafına belki bu konuda yanlış düşünüyorum ama düşüncem bu şeklide.

Sizler ne diyorsunuz acaba çok merak ettim.
1) Ukrayna'nın sınırsız silah ve füzeye ihtiyacı yok. Ruslardan daha fazla silaha sahip olmaları yeter. Kimin parası daha çabuk biter Rusya'nın mı Amerika ve Avrupa'nın mı?

2) Ukrayna halkına ve ordusuna büyük bir saygısızlık yapılıyor ve siz de söylemleriniz ile bu saygısızlığı yapanların peşinden gidiyorsunuz. Özgürlükleri ve ülkeleri için savaşan Ukraynalıları ABD ve Avrupa kullanıyor ne demek? Belki de Ukraynalılar Ruslardan bağımsızlıklarını kazanmak için ABD ve Avrupa yardımlarını kullanıyorlardır.
Bu düşünce tarzı ile gidilirse bizi de Kurtuluş Savaşında birileri mi kullandı? Bolşevik Ruslar Boğazlar İngilizlerin eline geçmesin diye bize silah ve para desteği verdiğinde bizde mi kullanıldık? İtalyanlar kendilerine söz verilen İzmir Yunanistan'a verildi diye bize destek olmak için mühimmat bırakıp çekildiklerinde biz de mi kullanıldık.

3) Sizin Amerikan düşmanlığı gözünüzü kör ettiği için zalim Rusya'yı güzellemeye başlamışsınız. Avrasyacılık aslında Putinciliktir. Putin denilen diktatörün Türkiye'de gazetesi, televizyonu ve partisi var. Putin senelerdir doğu avrupa ve Türkiye'de kendi propogandasını yapan adamlara milyarlarca dolar fon aktarıyor. Soros'tan aktarılan fonların peşine düşenler hiç Rusya'dan gelen fonlardan bahsetmiyorlar.

4) Putin her sene milyarlarca doları doğu avrupa ve Türkiye gibi ülkelerdeki NATO karşıtlığı propogandasına fon olarak kullanıyor. Türkiye'deki Avrasyacılık gdere Rusçuluğa evriliyor. Koca koca emekli paşalar sürekli Rus güzellemeleri yapıyorlar. Biraz Türk insanının gözünü açması lazım. Sana bir ülkeye göç etme hakkı verilse gideceğin yer Çin, Rusya, Kuzey Kore, İran mı olur? Ama Avrasyacılık diye Türkiye'nin Rusya Çin İran eksenine kayması savunuluyor.

5) Amerika'yı savunacağım aklımın ucuna gelmezdi. Ama Amerika Afganistan, Irak vs girdiği hiç bir yeri Amerikan toprağı haline getirmedi. Olimpiyatlarda Amerika adına yarışan bir tane Iraklı sporcu görüyor musun? Bir de Rus olimpiyat takımına bak güreşçilerinin hepsi Çeçen ya da Dağıstanlı. Çünkü Ruslar girdikleri yeri işgal eder, Ruslaştırır, Rusça konuşturur. Bu kadar Rus hayranı olanlar ya Rus tarihini bilmiyorlar ya siyasetten hiç anlamıyorlar.

Ukrayna'yı işgal eden ülkeye savaş bu, biri toprak kaybedecek biri toprak kazanacak demek nasıl bir vicdandır. O zaman ABD'nin işgal ettiği yerlere de ses çıkaramazsın.
Nükleer silahlarını elinden aldığınız anda Rusya'nın bir hiç olduğu görüldü.
Amerika'nın verdiği topçu sistemleri Rusları sildi attı seferberlik ilan etmek zorunda kaldılar.
Rusya nükleer silahları olmadan batı teknolojisi karşısında bir hiçtir.
Rusya'nın ikinci dünya savaşında gösterdiği başarılar da bir teknoloji başarısı değil sel gibi insan feda etmesindendir.
Feda edilen insanların da tümü de Rus değildir, Rus kökenlilere silah mermi verilirken tatarlara rus olmayan milletler silahsız sürülmüştür cepheye.

Son sözüm.
Rusça bilen ve haberleri ve sosyal medyayı yakından takip eden biri olarak söyleyeyim.
Rusya orduya adam topluyor ama St Petersburg'dan, Voronej'den Moskova'dan toplamıyor.
Dağıstan'dan Astrahan'dan, Tatarlardan, müslüman coğrafyalardan zorla asker topluyorlar.
Yine Rus İmparatorluğu için müslüman halklar feda ediliyor ikinci dünya savaşında olduğu gibi...
Ve birileri kendini Rusya ile aynı safta zannediyor maalesef.

Amerika dostumuz değil.
Ama Rusya Osmanlıyı yıkan ülkedir, en kadim düşmanımızdır.

WEBYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zelenski en başında abd'nin gazına gelmeyip masaya oturmalıydı. Zaten rusya sınırındaki bölgelerde Rusya destekçileri yaşıyordu. Masada uluslararası bir anlaşma ile kendini güvenceye almalıydı sonrası için.

Bugün baktığımızda zelenski işi uzatıp karşılık verdikçe daha fazla can kaybı yaşanacak ve sonuç değişmeyecek.
Sen Amerika ile kazanamayacağın bir savaşa gireceğini bilsen PKK ile masaya oturup güneydoğuyu verir miydin? Çünkü Zelenskiy'den istediğin savaşmaktan korkup toprak vermesi. Zelenskiy Amerika'nın gazına falan gelmedi. Siz siyaseti fikirleri göremiyorsunuz kişileri tartışıyorsunuz. Ülkeler krallıklar gibi yönetilmez, Zelenskiy'i o noktaya taşıyan bir siyasi hareket var, bu hareketin bir tabanı var. Zelenskiy çıkıp kendine oy veren insanlara ihanet edip Rusya'nın işgal ettiği topraklarından vaz mı geçecekti? Azerbaycan kendi topraklarını geri almaya çalışınca Türkiye'nin gazına gelmiyor da Ukrayna işgal edilen topraklarından vazgeçmeyine Amerika'nın gazına mı geliyor? Bu fikirler iki yüzlü.