Merhabalar. 1 ay önce kadar buradaki bir arkadaşımızdan görev sitesi teması satın aldık. Aslında tema çok kullanışlı ve memnunuz. Satın alırken de en başta bazı eksiklikleriniz olduğunu görmüştük. Arkadaşımız ek ücreti ile bunları da yapabileceğini söyledi biz de temayı satın aldık. Sonra mesajlarda da bu durumu ilettim ancak kendisinden bir türlü net cevap alamadım. Neyse konumuz bu değil arkadaştan da bir şikayetimiz katiyen yoktur ama bu noktaya nasıl geldik anlatmak zorundaydım. Site yapımı konusunda neredeyse hiç bilgimiz yok. Açık kaynak kodlu bir tema ve müdahele edilebiliyor. Üye olma ekranında telefon numarası girerken sıkıntı var. Üye harf giriyor + yazıyor veya yanlıs numara yazıyor. Telefon onayı olmadan da uye almak ıstemıyoruz. Uye ekranı tamamlandıktan sonra uye gırıs yapıyor fakat numarasını yanlış girdiğinden onay kodunu alamıyor. Sonra diyor barı tekrar kayıt olayım. Bu sefer de bızım sıstemımıze maılı dustugu ıcın yıne kayıt olma ekranında bır hata mesajı alıyor. Ve muhtemelen yapacağınız ise ... diyerek gidiyor. Zaten bu durumdakı uyelerı panelden görebılıyoruz. Barı dedık birini bulalım ücreti ile duzelttirelim. Onu ara bunu ara, onu ara bunu ara. Tonla bu işle ulaşan ınsana ulaştık ama hiçbiri nedendir bilinmez yapmaya yanaşmadı. Çözemedik yani. Sonra Allah razı olsun bir arkadaşı bulduk. Dedi abi benim php bilgim kısıtlı ama ekımden gelenı deneyım dedi. Sağolsun Allah razı olsun. Biz de tabi bu işleri yapmanın ederi nedir zerre bilmiyoruz ama adam bir kaç saat ugrastı ama hala bızım ıstedıgımızı yapamadı ve uye ınsanlar yıne olamıyor duzgun sekılde. Dedik 450 Tl'ye tema aldık olur o kadar ama sorun surada. İşimiz tam yapılmamasına rağmen arkadasa 250 TL ödedik. Emektir elbette ki alacak ama kafamıza takılan soru şu. Yaptıramadığımız küçük bir duzenlemeye 250 TL ödedik. Şimdi bizim önümüzde bir liste var. Düzenleme listesi. Örneğin ben uyelere mesaj gonderıp ulaşamıyorum. Sorunlu uyelere ceza sistemı koymak gorevını iyi yapan uyelere odul sistemi koymak ıstıyorum vs vs. Biz bu işin içinden nasıl çıkacağız arkadaşlar bir akıl verin diye yazdım inanın. Yanı bir üyelik formunu 2 gundur tonla insana ulaşmamıza rağmen yaptıramadık. Bu işin gerçek ederi nedir? Kimler yapar bu düzenleme işlerini ve ne kadar tutar. En azından rakam bılsek gidip ayarlayacağım. İyi kötü 25 yıldır bu işlerin içindeyim ama şu site yapma işini azıcık da olsa kapamadım. Bu da benım kendime eleştirim. Üyelerımıze ödemeler yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Reklam vs. neticede kendi giderlerimiz gibi iş başında olduğumuzdan giderlerimiz oldu. Şu dertten bizi kurtarana çok tesekkur edeceğim gercekten. İlla bugun yapılsın acil dediğimiz işler kalmadı 1 tane kaldı. Diğer tum yapmak ıstedıgımız duzenlemeleri zaman yayabılırız. Böylece biz de rahat ödeme yapabılırız. Fakat sorun su kı yapabılırım deyip yapmayan sureklı yapacam abi diye bekleten insanlardan baya bı bıkmış durumdayız cunku ısımız sekteye ugradı. Şu tonla yazıyı nasıl yazdım gelın bana sorun. Ciddi sadece 1 konu bir insanı nasıl yorar ben de anlamış değilim. Kısacası fikirlerinize ve bu işi yapabilecek olan ınsan tavsiyelerinize ıhtıyacımız var.