Her şeyden önce uzmana yönelmenizi tavsiye ederdim lakin pozitivizm insanlığı cahilleştirdi. Günümüz uzmanları kitaba benzemekle beraber birçok etken ve varyasyonları yok sayıyorlar. Biz insanlar olarak birçok etkenden etkileniriz. Her şey Allah'ın dilemesiyle olmakla beraber doğru tanı koymanın zor bir şey olduğu gerçeği vardır. Ben şahsen depresyonun bir çok çeşidini sebebini olduğunu düşünüyorum. Kendinize sorun neden depresyondayım; a) Tatminiyetsizlik ve memnuniyetsizlik b)karamsarlık veya bıkmışlık c)şeytan vesveseleri d)gerçek bir amacınızın olamaması veya boş zamanının çok olması. gibi gibi... Unutmayın Allahtan umut kesilmez her insan için son ana kadar affedilme olasılığı vardır. Allah'ın verdiği nimetleri hatırlayıp devamlı şükr ve tövbeyi eksik etmeyin. Biz insanların zayıf yaratıldığı devamlı Allaha ihtiyaç duyduğumuzu unutmayın. Dünya hayatının çok hızlı geçtiği, oyun ve eğlenceden ibaret olduğunun bilinciyle yaşayın.
Özetle: Kendini tanıyan, dünyayı tanıyan ve gelecekte nelerin olabileceğini bilen kimsenin bunalıma gireceğini sanmıyorum. Allahtan isteyin zira tek verebilecek olan O'dur. Tek hakim, mülkün sahibi, öldürecek olanda diriltecek olanda ancak Rabbimizdir.