organik adı altında satılan ürünlerin maalesef tamamı doğal ve katkısız değil. Bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ederim. En güzeli yapabiliyorsanız kendiniz yapın, üretin. Yoksa kendiniz bizzat yakın tanıdıklarınızdan, güvendiğiniz insanlardan almanızı tavsiye ederim. Haftanın belli gününde olan semt pazarları hatta ben bizzat yayla pazarlarına gittim ama sabah 5-6'da kamyonetle gelen sebze meyveyi ve yumurtayı yayla ürünüymüş gibi sattıklarını bizzat gördüm.
Biraz da kaliteden anlamanız lazım ben de doğal gıda konusunda takıntılıyım kimsenin sözüne inanmayın bir ürünün doğal ve katkısız olduğunu az çok anlayabilmeniz lazım. Fiyat da çok önemlidir. Ben kendi balımı üretiyorum satmıyorum ama şu an kestane balı satsam kilosunu 500 liradan satarım. Yukarıda bir arkadaş doğal ürün satıyorum diye site yazmış inceledim kestane balının kilosu 200 lira. Beni bu balın içinde şeker olmadığına inandırma şansı yok.
Kimsenin sözüne güvenmeyin derken ne demek istiyorsunuz. Yalancı olarak mı hitap demek oluyor bu ?
Amacınız nedir anlayamadım, benden aldığınız tereyağını kullandınız da mı bu yorumu yapıyorsunuz direkt beni de ilgilendiren yorumun altına ne cürettir bu ? Hitap aldığınız birisi varsa da yorumlarda alıntılayarak konuşun. Kimsenin ekmeğine mani olmaya hakkınız yok.
Kimsenin kimsenin malını kötülemeye hakkı yok kullanmadan, öncelikle bunu söyleyeyim.
Biz işimizi hakkıyla yapıyoruz ve hakkıyla satıyoruz.
Ekstra olarak;
Yöremiz kestane balı üretmekte ve fiyatlardan da bilgim var net bir şekilde.
Öncelikle kestane balını her 500 liraya satan kaliteli bal satmaz yani 500 liralık kestane balı kaliteli baldır diye bir şey yok. Eğer ki öyle olsaydı böyle bir genelleme yapılsaydı kestane balı için (200 liralık bal dandik 500 liralık bal kaliteli) 200 liralık adam da 500 yazardı bala evet bu bal kaliteli der alırdı herkes. Bu bir.
Sen onu 200 liraya satan adamın balını da ne hadle yargılıyorsun nereden biliyorsun kaliteli bal olmadığını adam belki üreten birinin çok acil maddiyata sıkışmasıyla kelepir fiyata parası vardı aldı ucuzdan da seri bir şekilde elinden çıkartıyor. Burada demek istediğim güncel fiyat 200 lira 200 den de bal alınır değil haddin olmadan işin içine girmeden adamın malına laf etmen. Benim kendi yaptığım tereyağımın altına laf etmen gibi. Bu iki.
ARKADAŞLARA NOT
Her ağzı laf yapanın ağzına bakıp haraket etmeyin. Kendi bilginizi konuşturun. İspatsız atıp tutana da aldanmayın.