Arkadaşlar iki 2+1 yıllık uygulamalı ingilizce ve çevirmenlik bölümünde okuyorum. Memleketimden yaklaşık 1500km uzakta olan bir üniversite. Gelmeden önce çalıştığım yerden birikmişliğim vardı üniversite için 7bin lira. Okula gelişimin 2 haftası dolmadı daha ve cebimde sadece 2500tl kaldı. İnanılır gibi değil.. geldiğimden beri kafam çok karışık.. İngilizce hazırlık sınıfında aşırı cok aşırı ilkel yöntemlerle ders anlatımı var. Bunu görür görmez bir şok daha yaşadım. Yani o saatlerde kendi başıma YouTube üzerinden çalışsam daha fazla verim alacağım yemin ederim. Bir hafta içinde maliyeti 2bin olan kitapları da almamızı istediler. Almayanlar sınıfa giremeyecekmiş.. yurt ile okul arası 2 saat gidiş, 2saat dönüş.. dolayısıyla part time çalışma imkanım da yok çünkü günlük kafadan 4 saatim yola gidiyor. Yol ücreti sabit her gün 22 TL cepten gidiyor haftanın 5günü ders var. 440tl aylık yola gidecek. Ve benim cebimde 2500tl var.. ya bu parayı harcarım böyle devam ettiririm ilerde 2.dönem de tıkanırım parasız kalırım ya da erken bir karar verip bırakırım bu bölümü diye günlerdir düşünüyorum.. en sonunda bırakma kararı aldım.. evet masrafım gitti evet cok hayal kırıklığına uğradım ama en azından geldim gördüm nasıl bir şey olduğunu biliyorum ve ilerde içimde buna dair bir ukte kalmayacak. Sizin fikirleriniz nelerdir arkadaşlar ? Sizce bırakmamalı mıydım ? Yoksa koşullar nedeniyle iyi mi yaptım sizce ?