Birinci olarak Tiktok Türkiye içinde ticari faaliyet gerçekleştirmiyor, sadece yayın yapıyor ve cevap verme zorunluluğu yok. Kendi yayın yaptığı ülkenin kanunlarına tabi.
İkinci olarak arkadaşın mağduriyet yaşadığı konu şu galiba https://www.r10.net/bilisim-hukuku/c...ayetciyim.html ben burdaki yazışmalardan anladığım kadarıyla adam ben de başkasından aldım çalıntı olduğunu bilmiyordum diyor ki, bu da benim söylediğim kısmı ortaya koyuyor, yani şahıs ben kişiye çalıntı hesap sattım demiyor.
Üçüncü olarak, hesap hacklenip çalınması da dahil kişinin hesabı çaldığı veya dolandırdığını itiraf etmesi dışında kamu davasına dönüşmesi zor. Bu şikayette standart yapılacak şey Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne müzekkere yazılması, adamların da müzekkere cevabı sabit yurtdışı kaynaklı sunucuda barınan hesap hakkında açık kaynaklı herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı, Amerika menşeli firmanın bu tür şikayetleri cevap vermediği vs. şeklinde. Yargıtay içtihatında da, yurtdışı kaynaklı yayın yapan internet firması ile ilgili şikayetlerde, olayın failinin tespitinin mümkün olmaması ve ilgili firmanın kendi ülkesinde bulunan kanunlara tabi olması nedeniyle sürecin uzadığı belirtilerek takipsizlik yazılacağı söyleniyor.

-Netice olarak bu dosya arkadaşın şikayet konusunda attığı yazışmalarla takipsizlik olur, ya da en fazla faili meçhul kaydı girilerek daimi aramaya alınır.