Konuda bazı gazete adları verilerek yalan haber üzerinden gönderme yapmış bir kesim. Basın mensubu olarak buna alttaki görselle cevap vermek isterim. Zamanında almıştım bu görüntüyü, iyi ki almışım.
Çünkü, bu rapor her ay devlet tarafından yayımlanır ve güncellenirdi. 15 Temmuz sürecinden sonra bu raporu yayımlanmayı kestiler çünkü, listenin her zaman ''malum gönüllerin birincisi'' olan kuruluş ile Balyoz ve Ergenekon tetikçisi ve malum kitlenin yardımcısı, listenin daimi ikincisi bu başarılarını sürdürdüler. Baktılar ki böyle olmayacak, kaldıralım bu raporu dediler herhalde

Ben şahsen bu yasayı destekliyorum ama şu açıdan, bir fikri ve görüşü engelleyerek, kapatarak, bastırarak, yok etmeye çalışarak yenemezsiniz. Bir fikri mahkum etmeye çalışmak, engellemek o fikrin daha çok taraftar bulmasını sağlayacaktır.
Bunun en büyük örneği Erdoğan'dır mesela. Bir şiir okudu ve hapsedildi. Elbette yanlış bir karardı ve tarafı ne olursa olsun herkes karşı çıkmalıydı. Fakat, bu şiir ile hapsedilmesi geniş kitlelere adını duyurmasına yardımcı oldu. Bir görüşün hapsedilmesi, sansürlenmesi, bastırılması demek halkın gözünde mazlum konumuna getirmek demektir. Bu baskıyı ve sansürü yapanlar ise zalim konumuna gelir.

Keza, aynı şekilde DTP varken %4-5 alıyordu, BDP olunca %7-8 almaya başladı ve günümüzde HDP olarak geri döndüklerinde ne yazık ki şimdi maalesef %10-12 civarı rakamlar konuşuluyor. Dediğim gibi, kapatmak, engellemek, bastırmak sadece ve sadece daha çok yayılmasına ve taraftar bulmasına sebep olur.

Bir fikri ve görüşü ancak ve ancak, başka bir fikir ile yener ve belki de yok edebilirsiniz. En basit örneği İstanbul seçimleri: İlk seçimde 13 bin kadar oy farkı vardı, sonra seçimlerin tekrarlanması kararlaştırıldı ama bu seçimden önce ne oldu? Binali vs Ekrem tarihi canlı yayını. Yani, fikirler canlı ve su götürmez şekilde karşı karşıya geldi ve halk canlı canlı izledi. Sonuç: 13k farktan 800k farka uzanan bir fikir savaşı.

Bu açıdan bakarsak seçim öncesi, özellikle genç kitleye hitap etmeyecek bir karar ve pozitif etkiden ziyade negatif etkisi olacaktır nihayetinde. Ayrıca artık insanlar ana akın medya kuruluşlarından ziyade alternatif sosyal medya kaynaklarına yöneliyorlar ve yeni nesil fact-checking diye adlandırılan doğruluk payı ve teyit gibi siteler varken ve bu siteler resmi verilerle haberlerin değerini incelerken yalan diye nasıl yaygara koparabilecekler, merak ediyorum doğrusu.