Osmanlıyı ekonomi değil , ittihat ve terakki bitirdi yanlışınız var.Lale devri dediğiniz 1730 da bitti devlet 1922 -23 e kadar devam etti.
Sarayın günlük gideri olması normal hocam tek kişi yok orda dolmabahçe sarayı da 1+1 yer değildi, kuru ekmek soğan yemiyordu gelen misafirler , ama siz sarayın yalan veya doğru giderini paylaşan birinin hapisle yargılandığını ve mesleğinin elinden alındığını duydunuz mu? Cevabınız ne olursa olsun deliefe 5816 diye googleda bir aratın sonra cevap yazın.

80 milyon da 1 olur mu olmaz mı karar verirsiniz.İyi geceler...
Doğrudur Lale Devri sonrası bir dönem daha varlığını devam ettirdi ancak Lale Devri ile birlikte çatırdamalar başladı ve gittikçe de güç kaybetmeye başladı. Ciddi ciddi siz saraydaki harcamayı savunuyorsanız zaten konuyu hiç uzatmayalım. O kadar alınan lüks yiyecek ve lüks kullanılan ürünleri zaten orada maaşlı çalışan kişiler kullanıyordu çok haklısınız. Saraydaki müsrifliği kişi değil direkt devletin kurumu ortaya çıkardı sayıştayı komple hapise atmaları çok olası olmadığı için göremedik. Sayıştay raporunda yer alan verileri yayınlayan gazeteciye de yalan söylüyorsun diyemezler zaten.Arattım dediğiniz şekilde ama birbirinden çok alakasız 6530 adet link çıktı ne anlamalıyız yani buradan her link bir haber olsa ki içerisinde yönetmelik ve mevzutlarda var toplamda 6530 kişi eder. Ciddi olarak buradan ne anlamamız gerektiğini anlamadım. Aydınlatırsanız bizi sevinirim.
NOT : 5816 sayılı kanunu okudum. Atatürk'ü koruma kanununun neyinden rahatsız oldunuz. Çok uymasanız da iyi ki öyle bir kanun var. Bu ülkenin kurucusunun bırakın da bir zahmet koruyucu bir yasası vs olsun. Bu Türk'üm diyen birini neden rahatsız eder? Ya da Türk olduğunu iddia eden birisi neden Atamızdan rahatsız olur?
Okumak isteyenler için kanunu da ekleyeyim buraya. Burada rahatsız olunacak benim görmediğim ne var okuyan arkadaşlar da bi yorumlasın.
Kaynak