THEX3T4R adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
gerçek hayat ile bağdaştıra bilirsiniz.
Kafanız karıştığında geliştirmeyi unutup gerçek hayat ile örneklendirin.

Station adında bir konumlar tablonuz olacak ve burada konumlarınız olacak örneğin;
A - Boyama istasyonu
B - Montaj istasyonu

Statu adında bir de statü tablonuz olacak burada ise Kalıbın durumunu belirten statüler olacak örneğin ;
1 - İşlem Bekliyor
2 - Boyanıyor.
3 - Montaj Bekliyor
4 - Montajlanıyor
5 - Bitti

Kalıpların olduğu tablo ise ;
Kalıp 1 - A (Boyama istasyonu) - 1 (İşlem bekliyor)

gibi olacak ve kalıp 1i personel alıp montaja almak istediği zaman kayıt ne olacak :
Kalıp 1 - B (Montaj istasyonu) - 3 (Montaj bekliyor)

Daha sonrasında montaj başladı
Kalıp 1 - B (Montaj istasyonu) - 3 (Montajlanıyor)

burada sizin bu hareketi loglamak için bir history tablosu oluşturmanız ve kayıt atmanız gerek burada personel butona basıp montaja al dediği zaman
history tablosuna şöyle bir kayıt atmanız gerek
Kalıp 1 - A (Boyama istasyonu) - 1 (İşlem bekliyor) - DATE - Personel Id
bu dediğiniz DIŞ KALIP da takipno oldugu için dediğiniz süper olur. fakat İÇ KALIP ta stok var o nasıl olacak

Ben DIŞ KALIP Geldiğinde her birinde takip no olduğu için alt alta kayıt yaptırıyorum

ÖRNEK

fakat iç kalıpta takipno olmadığı için kalıpları aşşağıdaki gibi kaydettiriyorum
bu kaydedilen önceden tanımlanmış iç kalıplara tek tek yazmak yerine stok girdirmem gerekiyor.
Girilen stoklar kalıplar station değiştircekse eksilip yükselmeli
örnek
7,10 kalıpdan 10 tane var diyelim 3 tanesi makinada 1 tanesi bakımda geri kalan 6 sı kalıphane de demek gibi nasıl olur ayrıca kalıplar geri dönüp kalıphane geri gidiyor bu sefer oranın artması makinada yok olması lazım bu hareketleri görmem gerek bunun tablo yapısı kafamı karıştırdı
Şu tarihte şu saat te gitti bu saatte geri döndü gibi görmem lazm