Arkadaşlar bir program yazıyorum fakat sql tablo yapısı kafamı iyice karıştırdı destek istiyorum.

Şimdi programa girilen DIŞ KALIP ve İÇ KALIP var.
Yani diyelim ki işletmeye DIŞ KALIP alındı bunu sisteme kaydettiriyorum. Kaydettirdiğim yerde kalıphane bölümü oluyor. her gelen dış kalıba takip numarası veriyorum. Çünkü kalıp hangi makinada kim tarafından kullanılmış ne kadar ton üretim yapmış bunu takip edebilmek için.

Örnek veriyorum

12,70 bir dış kalıbım var bunun gibi aynı ölçüde 20 tane de olabilir herbirine ayrı takip numarası veriyorum.

FAKAT HAREKET TABLOSUNDA SÜREKLİ KALIP BİR MAKİNADA BİR KALIPHANEDE SÜREKLİ KAYIT GİRİYORUM AMACIM ÖRNEK 1 TAKIP NUMARALARI KALIP DAHA ÖNCEDEN NEREYE GİDİP GELDİĞİNİ DETAYINI GÖRMEK İÇİN AMA BİR TÜRLÜ İLERLEYEMİYORUM ACABA YANLIŞ MI İLERLİYORUM

ve ayrıca en önemlisi iç kalıp cünkü bunda 1 kere tanımlama yaptırmak gerekiyor fakat sadece sürekli yenisi geldikce stok girmem gerekiyor cünkü bu gelen ic kalıplara takip numarası olmayacak

onuda örnek vermek gerekirse 4,10 diyelim ic kalıbım var 20 adet.
ben bunun 1 tanesi makinada 1 tanesi bakımda geri kalan 18 adet kalıphanede oldugunu göstermem gerekiyor. ve bu 4,10 hareket detayını görmem gerekiyor.

GERÇEKTEN ANLATIRKEN BİLE SİZİ YORMUŞ OLABİLİRİM ANLATAMAMIŞ OLABİLİRİM.
BANA EN BASIT BİR FİKİR VEREBİLİR MİSİNİZ

DIS KALIP TAKIPNO VAR
IC KALIP TAKIPNO OLMAYACAK

MAKINA,BAKIM,KALIPHANE ARASINDA KALIP DOLAŞACAK
BENIM KALIBIM SUAN NERDE ONU GÖRMEK İSTİYORUM PROGRAMIN %70 BİTİRDİM FAKAT ŞU HAREKET TABLOSUNA GELİNCE BEYNİM SULANDI 4 GÜNDÜR YERİMDE SAYIYORUM