ibraozil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Ocak 2023 ocak ayına uçak bileti alacağım sizce aşağıdaki ülkelerden hangisine gitmemi tavsiye edersiniz

Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus- Beyaz Rusya, Bosna-Hersek, Gürcistan, KKTC, Karadağ, Kosova, Makedonya Cumhuriyeti, Moldova, Sırbistan, Ukrayna,Fas, Mısır(SharmElSheikh)
Merhaba,
Öncelikli olarak hepsine gittim. Fas ve Mısır çok bana uygun değil.
Şu anda Rusya'dayım, bundan önce Ukrayna'daydım. Açıkçası 2018 öncesi Ukrayna çok güzeldi. Son yıllarda çok değişti, şu dönemde Ukrayna kültürüne ait hiçbir şey bulamayabilirsiniz. Lviv çok Avrupalı olmaya çalıştı, Kyiv ayrı kafada kaldı, diğer bölgeler biraz daha yerel kalabildi. Ayrıca, şuan ki durumlar nedeniyle de, savaş bitse dahi, en az 1 yıl gitmenizi önermem.

Belarus, çok güzel bir yer. Minsk özellikle çok güzel arkadaşlıklar yapabileceğiniz, dilediğiniz gibi eğlenebileceğiz, çok fazla güzel yerlere sahip bir yer. Bu listedeki önerilerimin başında yer alabilir.
Sırbistan, özellikle Belgrad mükemmel bir yer. Ancak, Minsk'e göre biraz daha kültürü farklı kalıyor. Benzerlikleri çok fazla. Mekan sayısı vb biraz daha az kalıyor ancak gayette keyif alabileceğiniz bir ortama sahip. Taksicilere biraz dikkat edin. Haritadan takip etmenizde yarar var.
Gürcistan yine aynı şekilde, bu kültürlere çokta uzak olmayan bir yer. Tiflis ya da Batum arasında tercih yapmak isterseniz, ben ikisine de gitmenizi öneririm.
Karadağ biraz daha doğa istediğinizde ön planda. Tamamen görsel şölen için olabilir.
Azerbaycan'da seçenekler daha az. Türkleri çok iyi karşıladıkları için çok fazla sorun yaşamazsınız. Minsk ve Belgrad'a göre çok daha küçük kalır ve asosyal kalır.
Makedonya ve Kosova biraz daha Avrupalı kalıyor eski sovyet ülkelerine göre. Ancak seviyesi Belgradtan öte değildir.
KKTC'ye yanınızda su ile gitmenizi öneririm. Zira su alkolden daha pahalı. Diğer opsiyonlara göre KKTC'yi tercih etmezdim. Amacınız farklı milletleri keşfetmek olsa daha keyifli olur.
Moldova benim için o kadar çok ilgi çekici değildi. Önerebilir miyim bilmiyorum.

Kısaca, seçenekler arasından seçecek olursak;
Minsk > Belgrad > Tiflis/Batum benim için, şu anki tabloya göre, başı çeker. Ben biraz daha insanlara ve kültüre bakıyorum.

Doğa odaklı bir gezi planı var ise, Karadağ ilk sırada.