Merhaba, videonuzu daha önceden izlemistim.
https://www.viennaairport.com/jart/prj3/va/data/flights/inc.json
havalimani sitesindeki api yi curl ile baglanip php de tabloya dökebiliyorum.
1- Api de zamanlar d-m-YTH:i:s seklinde ortada T harfi var onu substr kullanarak sondan 6 degeri alarak 18:23:07 sekline ulastim
2-
$flights = ($data['monitor']['departure']);
$count = count($flights);
seklinde toplam veri sayisini aldim
3-
if($flights[$i]['status']['code'] == "APP") { echo "<b class=\"bg-primary text-white\" >Iniyor"; }kodlariyla inise gecmis olanlarida isaretleyebiliyorum.
Yapamadiklarim: Ben sadece belli basli ucaklari listeleyecegim. Örnegin [fn] => TK 8158 olan [fn] => PC 901 vs gibi ucaklari filtrelemek istiyorum. TK 8158 olmazda TK 6304 olur, yani TK***** bu filtreleme konusunu bir türlü asamadim. Kodlarim karisik ama isterseniz yollarim... Ne yapmaliyim sizce?
En basit mantığı fn'yi foreach ile liste ve listenin içine if else ekle. ifin içinde substr ile ilk 2 harfi TK olanları göster de. Bu en basit halidir. Bu işini görür. Ama milyonlarca veriyi bir sayfada işleyeceğim gibi şeylere gireceksen önce öyle bir şeye girme. Sayfalara ayır. Yoksa site çöküyor. Zaman aşımına uğruyor. Yada 100 küsur veriden fazla veriyi işleyeceksen o zaman zor yolu seçebilirsin. Zor yolun olayı foreach kullanmadan bunu yapmaya çalışmaktır. İşin içine algoritma vs girebiliyor. Bu biraz kafa gerektiren bir mevzuya giriyor. Ama önerim önce basit halini yap sonra çalışıyorsa ve kasmalar vsler oluyorsa, sonra optimizeye kafa patlat.
Diğer zor kısmı konusunda araştırmak gerek. Ama bu işlem daha optimize çalışacağına eminim. Sadece bunu yapmanın yolunu vs bulmak gerek. foreach ile listelemek yerine array içinde ilk 2 harfi TK olanları listelemek. sallıyorum array_bilmem_ne($arr, "TK"); şuna benzer bir kod olsa o zaman daha da optimize edilebilir. Tabii bu biraz daha meşakatli bir süreç. Araştırmak lazım. Algoritmalara vs bakmak lazım.
Üzerine düşününce hariç bırakarakta yapılabilir. Şu bu hariç şeklinde. Tabii bu söylediğim daha optimize bir senaryo için. Bunun için ekstra kasmana gerek yok aslında. https://github.com/ugurkilci/hafizilib/blob/master/php-arraydan-diziden-veri-%C3%A7%C4%B1kartma.php burada hariç silme vs ile bir şeyler yapmışım zamanında. Yine bu kafada düşünüp daha optimize senaryo için çalışmalar yapılabilir.