Selamlar, forumda pek çok kişi tarafından tahminimce ürün pazarlaması sebebiyle yapılmaya çalışılan yanlış bir algıyı düzeltmek adına yazıyorum.
Yorumlarınızı da aşağıda paylaşabilirsiniz saygı çerçevesinde kaldığınız müddetçe
Forumdaki pek çok arkadaş tarafından NoFollow linklerin hiçbir etkisinin olmadığı, DoFollow link harici alacağınız linklerin etkisiz olduğuna, çöp olduğuna dair söylemler dolaşıyor.
Kısa bir hatırlatma yapalım.
Dofollow backlinkler, web sitenizin Google botlarını zorunlu olarak yönlendirdiği bir rel değeridir.
Genelde en güvendiğiniz sitelere dofollow link çıkışı yaparsınız veyahut paravan sitelerinize.
Nofollow ise Dofollow'un tersi olarak Google'ın bu bağlantıyı takip etmesi için bir şartlandırma yapmamış olursunuz.
NoFollow takip etme demek olsa da Google botlarının bu konuda şartlandırılmadığını biliyorsunuzdur yani Google gene de bu bağlantılara girebilir, tarayabilir.
Şimdi gelelim NoFollow linklerin neden çöp olmadığına.
Kendinizi Google yerine koymanızı rica ediyorum.
Bir web sitesini Google olarak tarıyorsunuz ve bir siteden Nofollow link aldığını görüyorsunuz.
URL'nin Nofollow olmasına rağmen sayfanıza bu bağlantının tıklanabilir olması, referans olması (backlinkin amacı zaten referans sistemi) ve benzeri unsurları göz ardı edebilir misiniz?
Bu durumda siteye gene + puan yazabilirsiniz.
Dofollow bir link görmüş olsaydı Google'ın gözündeki bakış açısı ise link çıkışı veren sitenin sizin sitenize güvendiğini, yönlendirme yaptığını belirtir.
Bu durumda size yazacağı puan 3x + olabilir sallama bir örnek olarak çünkü web sitesi açıkça size bu siteye güveniyorum diyor.
Referans sistemlerinde de gelen referans ne kadar sağlamsa, ne kadar övülmüşse site o kadar etkili olur mantıkta bu şekilde.
Bu durumda aldığınız NoFollow backlinkler yada işi backlinkten çıkarıp vizyonunuzu genişletecek ise referanslar sitenize iki şekilde de fayda sağlar.
Aradaki tek fark ise DoFollow linklerin daha fazla işe yarıyor olduğu.
Bilgilenmek isteyenler için Google'ın kendi kaynağı:
https://developers.google.com/search...outbound-links
Bu konuyu anlık bir gazla açmamın sebebi ise:
Ücretsiz paylaşım yapmak bile batmış sanırsam -_-
İyi forumlar dilerim esen kalın