chorock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok teşekkürler bilgilendirmeler için. Vergi bildirim formu Almanya vatandaşı yada ikamet etmeyenler içinde mi geçerlidir?

Hesabı 2 yıl öncesinde (Türkiye'de vergi durumları hortladığında) Ktbank'tan açtırmıştım.
Hocam Merhaba Tekrar,
Almanya bankacılık kanununa göre; Almanya vatandaşı olmayan, çalışma izni olmayan ve öğrencilik gibi özel durumu olmayan hiçkimse Almanya bankalarında gerçek banka hesabı açamaz.
Freelance kanunu ise sadece Almanya vatandaşları için geçerli. Yani çalışma izni olan bir yabancı Almanya'da banka hesabı açabilir ama freelancer kanunu onun için geçerli değildir. Hesabına gelen her ödeme için vergi vermesi gerekir.
Eğer siz 10k limitini 2.kez aşarsanız, bankada adınıza kayıtlı adrese dediğim vergi formu posta ile gönderilecek. Bir Almanya vatandaşlık kimliğiniz olmadığından, bu formu dolduramayacaksınız ve hesabınıza blokaj gelecek. Bu yüzden bu sınırı aşmayın.

Bu arada benim de sizinle benzer durumum var. Almanya'da yaşamıyorum, ama Almanya'da yaşayıp çalıştığım dönemde banka hesabı ve adsense edinmiştim. Sitelerimi portföy yaptım. Almanya, ingiltere, 2'ye böldüm. Bu sayede adsense gelirlerimi hesaplar arasında dengeledim.