Evin satış bedelinin 240 aya bölünmesiyle aylık kira oranı hesaplanması doğrudur, kira hesaplaması konutta bu şekilde hesaplanmaktadır. Cahil insanlar enflasyonun ne olduğunu bilmemekle beraber ev sahiplerine saldırmaktadır. Benimde evim var şuan 1,2m ediyor kirayı daha yeni 2500 yapabildik. Normalde yeni girenler 5000 tl'e giriyor normal fiyatı bu. Bu şekilde benim malım gasp edilmiş oluyor hem de devlet desteğiyle. Ben kredi çekip ev aldım kiraya verdim, kiracı bedava paraya oturup sefasını sürsün diye mi? Herkes birbirinin malına çökme peşinde arkadaş.
Kesinlikle haklısın ülkede denge denen bir şey kalmadı şuanda. Tüm sektörler sapıttı.
Karşılaştırma yaparken ben zorlanıyorum. 1m TL satılan emlakta 750 TLye kiracı var. Diğer ilanda 1.5m TL olan emlakta 6 bine kiracı var. Denge diye bir şey yok.
Bizde 5 daire var kirada 1000-1500 TLye oturuyorlar. Dairelerin her birinin piyasa fiyatı 2m TL

Artık %600-700 zam yapmamız lazım en az ki piyasa rakamına çıksın.
Daha öncede söyledim ülkenin çok rahat %70-80 ı hala eski rakamlardan oturuyor asıl problem 2023 itibari ile ev sahiplerinin sabrı tükenince çıkacak.