Bakın diğer konularda hep yazdım yine yazıyorum. Çoğunuzun yaşı tutmaz fakat eskiden ev fiyatı hesaplanırken şu yapılırdı

Aylık kira * 12 ay * 20 yıl = Aylık kira * 240 ay = EVİN SATIŞ BEDELİ

Geçen 1-2 yılda kiralarla ev fiyatı hesabını yaparken kendini çevirme süresi 40 yıllara gelmişti.

Şu an bulunduğum yerde ev kiraları 5000 seviyesinde, bu evlerin satış bedelleri 1.2 - 1.3 milyon civarı. (Kiraya göre 20 yıl ediyor)

Şu an göçmen akını almayan her yerde kiralar ve ev fiyatları olması gereken seviyeye gelmiş durumda zaten. Kimse gidip 1.2 - 1.3 milyonluk evine 2500 den kiracı sokmaz.

Ben yeni mezun olduğumda 1 evde 2-3 kişi kalıyorduk para yetmiyordu.

Şimdi ne oldu da herkes asgari ücret alıp tek başına oturma peşinde onu çözemedim. İstanbulda kiralar 8-9 muş, adam asgari ücret 4 çocuğu eş çalışmıyor nasıl geçinecekmiş. Kardeşim 4 çocuk yaparken kafası neredeymiş? Eş neden çalışmıyor? Madem asgari ücret ile çalışmaya tamamsın İstanbulda ne işin var? Git anadoluya aynı parayı kazan 1000 lira kira ver.

Yok kardeşim herkes tek yaşamak istiyor, illa İstanbul İzmir olsun istiyor. Ülkenin ekonomik durumu izin vermez arkadaşlar. Karı evde otursun sen çalış bu zamanda 20-30 bin almıyorsan olmaz.