Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu yorumu görünce dayanamadım size bir soru sormak istiyorum. Bulgaristan veya Gürcistan veya bosna Hersek
bu tür gelişmemiş, Türkiyenin çok çok gerisinde olan ülkeler ne üretiyor, veya yurtdışına ne satıyorda Türkiyeden para birimleri 10 kat daha değerli ve enflasyonları Türkiyeden 5-6 kat aşağıda?

Cidden dillerde pelesenk olup üretmiyoruz hep dışarıdan alıyoruz ondan böyleyiz denildiği için bu soruyu soruyorum. Amacım siyaset değil ancak bu durumda olmamızın bu kadar vergi alınmasına rağmen gerçekten 1 numaralı dünya ülkesi olmamız gerekirken değilsek sebebi başkadır.
Hocam para birimleri ülkenin geri düşmüşlüğünü simgelemez ki, onun hesaplamaları var. Yani 10TL = 1 bulgaristan parası diyelim. Ama adamların para rezervleri bizimkinden 20 kat daha düşük diyelim. Otomatik olarak bulgaristanın parası bizden daha değersiz olur.
Birde ben siyasetin suçu günahı yok demedim. İlla ki var. Ama tüm suç siyasetçilerin değil. Siyasetçilerin %30 suçu varsa halkın %70 suçu var. Buna bende dahil.