Arkadaslar merhabalar.
Adım Erkan Çiğdem. 14 yıldır Yeminli tercumanim. Son 3.5 yıldır ayni zamanda kendi çeviri buromuz var. Malatya 5. Noter den adımı teyit edebilirsiniz. Ayrıca, MEB de İng. Öğrt yim. 2018 den beri r10 da yüzlerce arkadaşımıza çeviri ve icerik hizmeti sağladık. Talep genelde ingilizce olsa da yeri geldi İbranice den Çince ye bircok dilde ceviri projeleri tamamladik ki xxx.xxx tl tutarlı projelerimiz dahi olmustur. Bakın, ben yillarca çeviri bürolarına çalıştım. Hangi dilde hangi tercumanlar ortalama kaç liraya ceviri yapiyor, kac liraya icerik yazıyor çok iyi biliyorum
Önce çeviri konusuna geleyim, ardindan icerik uretimi boyutuna geleceğim. Bakin arkadaslar, hiçbir tercuman size 15 20 sayfalik ya da 8-10 bin kelimelik bir metnin cevirisini 1 gunde teslim edemez. Ediyorsa google translate cidir. Sahtekardır. Hiçbir tercüman o dilde egitim aldigina dair belge (ing ogretmenligi veya mutercum tercumanlik bolumlerinden mezuniyet diplomasi) sahibi olmadan YEMİNLİ tercuman olamaz. Sahtekardır. EN ONEMLİSİ PİYASADA VAR OLAN Hicbir tercüman veya çevirmen 100 KELİME VEYA 1000 HARF birim ceviri fiyatini 6-7 liradan cevirmez. Bakın İngilizce ve Almanca en ucuz diller iken dahi 7 liraya tercuman olmaz. 6 liraya cevirmen olmazzzzz. 2 lira 3 lira icin kendi isinizi rezil etmeyin, kendinizi saf, salak yerine koydurtmayın. 5 liraya ceviri yapiyorum diyen, hele hele de profesyonel... Vs kelimeler kullanan adama paranızı çaldırtmayın. Bakin ben ciddi anlamda eli çok hızlı olan bir tercumanim. Sabahtan aksama maksimummmm 8-9 sayfa bitirebilirim. Fazlasini yaparim diyen zaten google dsn ceviriyordur. ASIL SORUN şu ki, Çince, arapca, Fransizca, Brezilya portekizcesi, korece, japonca... Vs ekstrem dillerde 15 20 liralarin altinda 5-10 liraya ceviri yapiyoruz diyen zaten külliyen sahtekardır, hatta bana göre hırsızdır. Paranız yoksa bu işe girmeyin. Yoksa az miktardaki paranizi da sahtekarlara kaptirmayin. Sen google translate den kontrol edersin, artik uyandın diye adam yandex translate den ceviriyor. Veya baska mecralardan. Adam 100 kelime 7 liradan Almanca cevirtmis. Sonra bans kontrol ettir dedi. Ben dahs Almanca tercumana baktırmadan kenfim dahi hemen anladim. Yillardir biliyoruz bu isleri.

gelelim icerik yazma konusuna.
bakın 1 tercuman 45 dk da veya 1 saatte 1 sayfa ceviri yapar. Cok cok kolaysa 30 35 dk da 1 sayfa cevirir. Ama aslaaaa icerik yazamaz. Allah askina 1 saatte 3 sayfs ing icerik teslim edilmiş. Adam bana bi bakar misin acaba hata var mi diyor. Var tabi hata. 1 saatte sen turkce bile yazamazsin. Araştır, bul, derle, yorda, özgün sekilde tekrar yaz.... Vs dolu zaman. Yabanci dilde icerik yazmak yabanci dilde ceviri yapmanin en az 2 3 katidir süre olarak.

özetle, amacım kimsenin ekmegine taş koymak degil amaa sahtekarlik yaparak kendi ekmegime de ortak ettirmem. R10 da cok temiz, isini aslan gibi yapan, insanlik halidir hata, eksik vs cikarsa hemen telafi edebilen, düzgün, namuslu tercumanlik yapan arkadaslarimiz var ama google ceviri yi care olarak görüp 10 15 tane dilde 7 liraya 6 liraya icerik yazariz, ceviri yapariz diyen ******** insancıklar da var.
sebebini anlamadigimiz bir şekilde düşürülen taban fiyat uygulaması bu elemanların sayısını cogalttı. Gercek tercumsn mecburen en az 10 13 tl den ceviri yapıyorken, google cı aslan parcaları nasil olsa yarim saatte 10 sayfa cevirdikleri icin 4 -5 liraya ceviri alıyorlar.
Sayın yonetim, lütfen artık bu konuda bizi dinleyin. Bize guvenin. Ben bu forumun bir nimet olduğunu dusunenlerdenim ancak ekmegimizi kirletenlere de izin vermeyelim.