kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hak mantıklıysa aranır herkes %25in mantıklı olmadığının farkında , siz eğer ev sahibi ile anlaşmak yerine onu dava ederseniz o adam sizi o evde barındırmaz istersen 5 kat fazla kira öde yine fark etmez. Konu kişisel husumete girerse her gününüz kavga tehdit ile geçer. O ev sahibi hiç bir şey yapamasa bile o evi gider sizi evden çıkaracak birine satar, Yeni ev sahibi'de sizi 6 ay içinden evden postalar.

Benim bir ofisim vardı kiracı kirayı ödemiyordu icra vs devlet bir şey yapmayınca bende gidip ben hallederim diyen arkası sağlam birine sattım. Daha 1 hafta olmadı satalı. Şimdi o adamı öldürür mü bacaklarına mı sıkar , döver mi orası muamma. Şahsen umrumda'da değil kiracı diye aldığımız adam dalga geçiyordu artık.
Bende yüzde 25 mantıklı diye hiçbir yerde söylemedim zaten. Öyle bir kanun varsa herkes uymak zorunda dedim. İyi o zaman herkes işine gelmeyen kanuna bizim için realist değil diyip sallamasın ülke iyice Muz Cumhuriyeti'ne dönsün. Normal şartlarda barındırmaz diye bir şey yok yukarıda da yazdım ve link de attım. Sözleşme otomatik yenilenir haklı gerekçeler haricinde.

Diğer konuya gelecek olursak evet satabilirsiniz yasal olarak yeni ev sahibi de 6 ay sonra çıkarabilir. Diğer bahsettiğiniz öldürme, dövme konularına girmiyorum malum memleket manyak kaynıyor yeni ev sahibini kiracı bile öldürebilir. Ben bu ülkede olanlara şaşırmayı bıraktım şahsen Kiracıya kızıp evi sattınız artık elinizde malınız kalmadı muhtemelen aynı ayarda ve aynı civarlarda bir evi 1 ay sonra aynı paraya alamayacaksınız. Bunu göze alıyorsanız zaten ortada sorun da yoktur.

DİPNOT : Kiracı değilim sadece koyulan kanunlara uyulması gerektiğini ve bu konuda kim olursa olsun hakkın aranması gerektiğine inanan bir ev sahibiyim.